Főoldal Filmek Mahershala Ali Penge-filmje már megint egy új forgatókönyvírót kapott
Filmek

Mahershala Ali Penge-filmje már megint egy új forgatókönyvírót kapott

Egészen hihetetlen, de már megint át kell írni a Penge forgatókönyvét.

480
Penge

Annyira már nem meglepő, hogy a legújabb Marvel-pletykák alapján Mahershala Ali Penge című filmje ÚJABB átíráson esik keresztül. Korábban a Logan – Farkas írója, Michael Green volt kijelölve a forgatókönyv újraírására, de a Marvel Studios még mindig nem volt elégedett a szkripttel, ezért a forgatás előtt néhány hónappal egy másik írót is ráállítanak.

Már majdnem öt év telt el azóta, hogy bejelentették a filmet a 2019-es San Diego-i Comic-Conon, és azóta rengeteg író dolgozott rajta. Nemrégiben a Production Weekly osztott meg híreket a projektről – mivel a stúdió meglehetősen szűkszavú -, amely szerint a forgatás késő nyáron/kora ősszel kezdődne. Azonban most úgy tűnik, hogy a film újabb problémába ütközött.

Daniel Richtman bennfentes tudomása szerint Kevin Feige és csapata új írót keres a forgatókönyv jelentős átdolgozására. Ugyanakkor megjegyezte, hogy ennek ellenére a Marvel Studios már véglegesítette az összefoglaló történetet. Megerősíti azt a korábbi jelentést is, hogy a forgatás várhatóan az év későbbi részében Mexikóban vagy Brazíliában kezdődik.

Ali pozitívan nyilatkozott a projektről az Entertainment Weekly egyik interjújában. „Dolgozunk rajta. Ez a legtöbb, amit mondhatok” – mondta Ali. „Nagyon bizakodó vagyok a projekt irányával kapcsolatban. Azt hiszem, viszonylag hamarosan újra belevágunk.”

Azok számára, akik nem követték a fejleményeket, itt egy rövid idővonal: a filmet 2019-ben jelentették be, anélkül, hogy kijelöltek volna megjelenési dátumot vagy rendezőt. Végül Bassam Tariqot választották rendezőnek és Stacy Osei-Kuffourt forgatókönyvírónak.

A 2022-es Comic-Con-on bejelentették, hogy a megjelenés 2023. november 3-án lesz, majd nem sokkal később Tariq otthagyta a projektet. Yann Demange lett az új rendező, és a filmet 2024. szeptemberére halasztották.

Ezután jöttek a hollywoodi sztrájkok, és a megjelenés 2025. február 14-re tolódott. A film jelenleg 2025. november 7-re van tervezve, de már olyan pletykákat is olvasni lehetett, hogy akár 2026-ra is eltolódhat a premier.

A Marvel Studios a projekt költségvetését is csökkentette, és most kevesebb, mint 100 millió dollárból gazdálkodhatnak, ami aprópénz egy ilyen kaliberű MCU-projekt esetében. Sokan úgy vélik, hogy ezek a problémák annak jelei, hogy komoly gonddal találja szembe magát a reboot. Ugyanakkor a sorozatos problémák ellenére úgy is hozzáállhatunk ezekhez, hogy Mahershala Ali és csapata a végsőkig kitart a film mellett, nem adják fel, hogy elhozzák Pengét a Marvel Moziverzumba.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

4 Hozzászólások

Közelgő események

Még több a témában...

Venom - Az utolsó menet
Filmek

A Venom – Az utolsó menet feltárja a szimbióták eredetét, a szimbióták teremtőjét?

Venom és a szimbióták teremtője, a sötétség ura is szerepet kaphat a...

Deadpool & Rozsomák
Filmek

Rekordbevétellel nyithat a Deadpool & Rozsomák

Történelmi jelentőségű lehet a Deadpool & Rozsomák nyitóhétvégéjre.