Főoldal Sorozatok Magyarra váltott a Netflix
SorozatokBREAKING

Magyarra váltott a Netflix

A világ legnagyobb streamingszolgáltatója, a Netflix kivetette hálóját, péntektől már magyarul is elérhető a felület.

562
Netflix

A világ legnagyobb streamingszolgáltatója, a Netflix kivetette hálóját, péntektől már magyarul is elérhető a felület.

A Netflix 2016 januárja óta elérhető Magyarországon, ám eleinte meglehetősen kevés tartalom volt elérhető magyar felirattal, szinkronnal pedig talán egy sem. Az elmúlt években sokat javult a helyzet, egyre több film és sorozat vált nézhetővé magyarul is, péntek reggeltől pedig a felület is magyarra váltott.

Múlt héten nagyszerű hír fogadta a magyarokat a postaládájukban: magyarra váltott a Netflix, de első körben a változtatás csak a kezelőfelületet érinti. Automatikusan nem történt nyelvmódosítás, azonban ha szeretnénk kipróbálni magyarul is, akkor egyszerűen megtehetjük, ha ellátogatunk a netflix.com/LanguagePreferences oldalra, majd az elérhető nyelvekből kiválasztjuk a magyart.

Ahogy azt már taglaltuk, első körben csak a kezelőfelületet érinti a változtatás, tehát maga az oldal már magyarul tölt be, ám a tartalmak felemásan jelennek meg. Akadnak olyan filmcímek, melyek már magyarul szerepelnek, de akadnak még angol címek is, hiába volt nyelvválasztás. Nem világos, hogy miszerint váltanak magyarra a filmcímek, hiszen többségüket már lefordították magyarra, de ami még ennél is érdekesebb, hogy néhányuk előbb angolul, majd rákattintva már magyarul jelenik meg.

Mi sem bizonyítja jobban, hogy a Netflix komolyan veszi a terjeszkedést, hiszen kezdetben csak 1200 filmmel és sorozattal bírt a hazai kínálat, most pedig az elérhető tartalmak mennyisége szerint kis országunk világszerte már a kilencedik helyet foglalja el az országok között. A Netflix hazai képviselete elárulta, hogy a felkerült tartalmakat nem lesz könnyű szinkronizálni, de folyamatosan bővítik majd, de az újonnan érkező Netflix saját gyártású műsorai – beleértve a Vajákat (The Witcher) is – és az új tartalmakat már magyar szinkronnal és felirattal is nézhetjük. Jelenleg 72 szinkronos és 905 feliratos címet választhatunk ki az 5062 elemes listából.

Ha még nem fizettél elő, de tervezed, akkor íme az aktuális árazás:

  • Alap csomag (egyszerre 1 képernyőn használható, normál felbontás) – 2490 Ft/hó
  • Standard csomag (egyszerre 2 képernyőn használható, HD felbontás) – 3190 Ft/hó
  • Prémium csomag (egyszerre 4 képernyőn használható, HD vagy UHD felbontás) – 3990 Ft/hó

A Netflix elérhető többek között mobilról, tabletről, böngészőből és a legtöbb okos TV is támogatja már.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...