Hollywood

Magyar színészek hollywoodi produkciókban

Az nem titok, hogy az amerikai filmiparban a magyar felmenőkkel rendelkező sztárok száma igen magas. Ilyen például Drew Barrymore, Mayim Bialik – az Agymenők-sorozat világhírű színésznője, vagy akár Rachel Weisz Oscar és Golden Globe díjas színésznő, akinek szülei Magyarországról menekültek el a második világháború alatt. Sőt, még a Joker szerepéért ünnepelt Joaquin Phoenix-nek is vannak magyar felmenői. Másoknak, viszont nem elődei vándoroltak ki szerencsét próbálni, hanem ők maguk választották, hogy új életet és ezzel karriert építenek ki tengerentúlon. Nézzünk meg párat azon színészek közül, akik magyarként értek el sikereket Hollywoodban!

Színészek, akik Hollywoodban építettek karriert.

Az írásos anyagot videós formában is megtaláljátok a THEGG YouTube-oldalán, és ne felejtsetek el feliratkozni, ha nem szeretnétek lemaradni az érdekességekről.

Görög Zita

A ma már Magyarországon élő 40 éves színésznő modellként került ki Amerikába. Először a Den of Lions című filmben szerepelt, viszont ez még nem volt elég a nemzetközi sikerekhez. Zitát később Amelia szerepében láthattuk az Underwold című thrillerben. A színésznő sikeresen hozza a hideg és egyben gyönyörű vámpír hölgyet, de a film nem kapott kifejezetten jó kritikákat. Zitát végül csak a második részbe hívták vissza amely az Underwold: Evolúció címet kapta. Hogy a harmadik részben miért nem kapott szerepet, arról több féle pletyka is felröppent. Az egyik például az volt, hogy exkluzív fotókat adott át egy internetes portálnak a forgatásról, és ez ugyan később meg lett cáfolva, de beszédes, hogy Zita azóta se jelent meg amerikai produkciókban.

Dobó Kata

A színésznő Győrben született Kovács Katalin néven. Miután hazai pályán viszonylag elismert lett, a kétezres évek elejétől Los Angelesben folytatta pályafutását, és itt élt szerelmével Andy Vajnával. Kapcsolatuk 7 évig tartott és Kata végül úgy döntött, hazaköltözik a tengerentúlról. Ismertebb lehetőségei közé tartozik a 15 perc című film, illetve a CSI-ban is látható volt. Kata jelenleg rendezőként tevékenykedik és első filmje a Kölcsönlakás a nem túl fényes kritikák ellenére is tavaly a legnézettebb magyar mozifilm lett, több mint 150 ezer nézővel.

Fenyő Iván

A színész az itthoni sikerei után Hollywoodban is szerencsét próbált. Amerikai túrája nem volt átütő siker, de azért látható volt az Oscar-díjas Jamie Fox-szal a Bőrnyakúak című filmben, ezen kívül pedig több ismert magyar színésszel együtt a Die Hard ötödik részében is szerepelt… Önmagában ez persze nem jelent külföldi sikert, hiszen a filmet idehaza forgatták, így visszatérve a bekezdés elejére: Fenyő Iván amerikai túrája, nem volt átütő siker.

Ubrankovics Júlia

A Tanár című sorozatból ismert Ubrankovics Júlia idén nem először és reményeink szerint nem is utoljára szerepel Hollywoodi produkcióban. Ugyan korábban nem vágyott amerikai sikerekre, mégis nagy esélye van arra, hogy elismert színésznő legyen Amerikában, hiszen korábban már szerepelt a Hawaii-Five-O és az Utolsó királyság című tv sorozatban, majd a Vörös verébben is. Tavaly egy brooklyni színházban kapott főszerepet és jelenleg nem tervezi a hazaköltözést, bízva abban, hogy megtalálja számításait Hollywoodban.

Total
3
Shares
Previous Article
Luke Skywalker

George Lucas is megölte volna Luke Skywalkert a saját Star Wars VIII. részben

Next Article
Anya Taylor-Joy

Anya Taylor-Joy gondolatait már Furiosa uralja

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!