x
Filmek

Hírességek, akik sportolóként kezdték

Korábban, az egyik kezdeti videónkban már bemutattunk nektek filmsztárokat, akik karrierjük kezdetén sportolók voltak. Ezzel a videóval most picit bővítjük a kört és a színészek mellett más ismert hírességeket is

Hírességek, akik sportolóként kezdték
  • Publishedoktóber 14, 2020

Korábban, az egyik kezdeti videónkban már bemutattunk nektek filmsztárokat, akik karrierjük kezdetén sportolók voltak. Ezzel a videóval most picit bővítjük a kört és a színészek mellett más ismert hírességeket is megosztunk veletek, akik bizony sportolóként kezdték karrierjüket! Elég szerteágazó lesz ez a videó, mert hoztunk magyar neveket és igazi világsztárokat is egyaránt. Az első ilyen exsportoló pedig nem más mint…

Sztárok, akik sportolóként kezdték.

Ha esetleg videós formában lenne kedved “olvasni” a sztárokról, akkor iratkozzatok fel a THEGG YouTube-csatornájára, és kapcsoljátok be az értesítéseket, hogy elsők között értesüljetek az új videókról.

Curtis

Ma már legtöbben csak művésznevén ismerik Széki Attila rappert, aki korábban labdarugóként az Újpestben játszott. Folyamatos térd sérülései miatt hagyta ott sportolói karrierjét, ezután pedig a rappel kezdett el komolyan foglalkozni. Ő így fogalmazott a sportkarrierjének befejezésével kapcsolatban: Nem voltam én akkora tehetség, hogy egy sérülés után vissza tudjak térni. Először BLR-rel, majd Majkával kezdett el dalokat készíteni, és nyolc éve adták ki a Belehalok című dalukat, ami meghozta neki az országos ismertséget. Majkával kb. két éve robbant ki a botrány Curtis drogproblémái miatt, ami természetesen végigjárta a bulvárt, de végül tavaly kibékültek és újra együtt turnéznak. Attila a művésznevét egyébként 50 Cent után kapta, akinek eredeti neve Curtis James Jackson. Barátai kezdték el így hívni először, majd úgy volt vele, hogy a hallgató úgy sem sem nézi a dal előadóját, csak a szöveget, így mindegy milyen nevet használ. Arra biztosan nem számított, hogy pár éven belül az egész ország ismerni fogja ezt a nevet!

Steven Seagal

A világsztár harcművészként, mégpedig aikidó oktatóként dolgozott Japánban és Amerikában is. Az aikidó mellett karatéból és kendóból is fekete övet szerzett és a színész a  nyolcvanas évek végén – kilencvenes évek elején kezdett el betörni az amerikai filmiparba, első igazi sikere pedig az Úszó erőd című film lett. Színészi szerepei mellett rendezőként és producerként dolgozott, a nézők pedig mindig is szerették a nyers brutalitását. A kétezres éves elején eltűnt a mozivászonról, majd az elmúlt tíz évben lassan visszatért és újra szerepel kisebb-nagyobb költségvetésű filmekben.

Gina Carano

The Mandalorian

A női MMA szupersztárja, ma már a Star Wars első élő szereplős sorozatának, a The Mandaloriannak a szereplője. Carano a kétezres évek elején vált a kevert harcművészetek kiemelkedő alakjává, viszont nem csak kiváló eredményeivel, de külsejével is rászolgált a női MMA arca címre. Már édesapja is Super Bowl győztes volt, Gina pedig több sportban is tehetségesnek bizonyult gyerek korában. Softball, röplabda és kosárlabda csapat tagja is volt, utóbbival ráadásul állami bajnokságot is nyert. Érettségi után thai bokszolni kezdett, amiben sikereket aratott, majd miután később átváltott MMA-ra, Ő harcolta ki, hogy a női MMA is megkapja megérdemelt figyelmét. Tíz évvel ezelőtt végül kiütötte az addig veretlen harcost, viszont ezután több filmben szerepet kapott. Ráírták A bűn hálójában című film főszerepét, illetve a 657-es járatban, a Halálos Iramban 6. részében és a Deadpoolban is játszott. Azt nyilatkozta, hogy szívesen venne részt egy kosztümös film forgatásában is, de legutóbbi karakterébe, Cara Dune-be is beleszeretett, a The Mandalorian forgatását pedig nagyon élvezte.

Jackie Chan

Eredeti nevén Chan Kong-száng kaszkadőrként került be az amerikai filmiparba és lett nemzetközileg elismert filmes. Sokrétű tehetségével nem véletlenül lett a világ egyik leghíresebb hongkongi művésze, hiszen már gyerekként is szinészetet, éneklést, akrobatikát és persze harcművészetet tanult. Kitanulta a karatét, dzsúdót, teakwandot, és emellett pedig fekete öves hapkido mester is. Első kaszkadőr szerepeit Bruce Lee filmjeiben kapta, akivel később több közös munkája is volt, viszont az átütő sikert a Részeges karatemester hozta meg neki. A nyolcvanas években több amerikai produkcióban kapott helyet, viszont nem sikerült az amerikai közönséget igazán megfognia így visszatért szülőhazájába, Hong Kongba. Ekkor készültek az olyan meghatározó filmjei, mint a Rendőrsztori és az Istenek fegyverzete. Miután Hong Kongban sorra sikereket ért el, fontolgatta Hollywoodba való visszatérését, de először mindig a rossz fiú szerepét szerették volna ráosztani, amiket sorra visszautasított mondván, sok gyerek nézi Ázsiában a filmjeit. Végül a Bunyó Bronxban és a Csúcsformában című filmekkel érte el ikon sztátuszát Amerikában, ezután pedig számos díjat kapott, emellett pedig a Hollywoodi hírességek sétányán is ott van a csillaga.

Berki Krisztián

Berki, aki nem összekeverendő azonos nevű olimpiai bajnokunkkal, szintén focistából vált igencsak megosztó közéleti személyiséggé, és leginkább a “herevasalásáról” híresült el. Nemrégiben a politikába is belefolyt, hiszen tavaly az önkormányzati választásokon elindult Budapest polgármesteri címéért, ami mondjuk úgy, hogy nem hozott számára átütő sikert. Indulását emellett pár kedves nyilatkozattal is meg tudta fűszerezni. Berkit a Ferencvárosi Torna Club szerződtette le először, majd a Balaton FC és a Diósgyőr csapatában is játszott kapusként, de egy sérülés miatt 25 évesen visszavonult profi futballtól. Az elmúlt közel tíz évben reality showkban szerepelt, majd műsorvezetőként jelent meg a TV2 műsoraiban. Emellett párkapcsolati botránya Hódi Pamelával sok vihart kavart, de végül két éve titokban feleségül vette Katona Renátát, akit ma már Berki Mazsi néven szólít a magyar bulvársajtó.

Written By
THEGG

Ha filmek, sztárok vagy érdekességek után kutatsz, akkor a THEGG a te választásod, nálunk ugyanis mindenből találsz egy keveset!