Wide Screen
Image default
Filmek

Luke Skywalkerről egy kulisszák mögött kép a Star Wars: Az ébredő Erő tervezéséről

A minap kiszivárgott képen Luke Skywalker látható fiatalabb külsővel, amit a Star Wars: Az ébredő Erőben használtak volna fel.

Egészen 2015-ig menjünk vissza az időben, amikor a Disney és J.J. Abrams bemutatta a Star Wars: Az ébredő Erőt. A film bemutatója előtt rengeteg pletykát olvashattunk a hetedik részről, miközben a Disney mindent megtett, hogy a lehető legnagyobb titkolózás előzze meg az új trilógia bemutatóját, de még így sem sikerült megállítani a szivárogtatást – egészen különös módon próbálják megoldani ezt a kilencedik résznél is -, mert a sok pletyka között egy olyat is olvashattunk, miszerint a folytatásban Robert Boulter a fiatal Luke Skywalkert játszotta volna egy visszaemlékezésben. A stúdió ezt mai napig nem erősítette meg, de egy most kiszivárgott fényképnek hála erre is pontot tehetünk.

Luke Skywalkerrel a film legvégén találkoztunk, amikor Rey (Daisy Ridley) és Chewbacca elment az Ahch-To bolygóra, hogy megkeressék az elveszett jedimestert, azonban Az ébredő Erőben nem Robert Boulter angol színész játszotta a legendás karaktert, hanem Mark Hamill színészt láttuk régi szerepében. Ezzel pedig egy időre le is mondtunk arról, hogy a Disney mit tervezett Skywalkerrel, és hogy valóban tervben volt-e a megfiatalítása. Hála a napvilágot látott fényképnek, bebizonyosodott, hogy Boulter részt vett egy próbafelvételen, ami egyértelmű utalás a Birodalom visszavág eseményére utalt volna.

Nem tudjuk, hogy a Lucasfilm mikor rögzítette a színésszel az anyagot, és hogy J.J. Abrams miért döntött úgy, hogy inkább kihagyják a filmből, amit két helyen is felhasználhattak volna a filmben. Az egyik ilyen jelenetre akkor kerülhetett volna sor, amikor Luke elveszti karját és Maz Kanata rátalál fénykardjára, míg a másikra Rey (Daisy Ridley) víziójában szerepelt volna, bár itt ugyan feltűnt Luke, aki rátette robotkezét R2-D2-ra, de arcát eltakarta a csuklya. Talán soha nem tudjuk meg, hogy a Lucasfilm mire készült, vagy az Episode IX részben még ezt is felhasználják?

A Star Wars: Episode IX bemutatója 2019. december 20-án lesz.

Még több a témában...

A Star Wars spin-offok, köztük az Obi-Wan Kenobi is elkerülik a mozikat?

Kévés Bence Mihály

Rian Johnson új Star Wars-trilógiája már júniusban foroghat

Kévés Bence Mihály

Star Wars találkozó és jótékonykodás egy helyen

Kévés Bence Mihály

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Elfogad Tovább

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat

Kövess minket a Facebookon