Főoldal Filmek Lilly Wachowski, a Mátrix rendezője elárulta, miért döntött amellett, hogy elhagyja Hollywoodot
Filmek

Lilly Wachowski, a Mátrix rendezője elárulta, miért döntött amellett, hogy elhagyja Hollywoodot

A Mátrix társrendezőjének megvan a véleménye Hollywoodról.

604
Mátrix
Forrás: Warner Bros.

Egyesek egész életükben arról álmodnak, hogy Hollywood kegyébe fogadja őket, s munkát találjanak a filmgyártás fellegvárában, addig mások szó szerint menekülnek a rivaldafényből. A Mátrix-trilógia társrendezője, Lilly Wachowski végre őszintén beszélt arról, hogy a 2010-es években miért hagyta el Hollywoodot, miután olyan nagy címeket tett le az asztalra, mint a Mátrix-filmek, a Felhőatlasz és a Jupiter felemelkedése. Miközben Lilly karriert épített, befutott, addig testvérének, Lanának a Mátrix-filmek után soha nem jött össze hasonló.

A Wachowski testvérek nyíltan felvállalták, hogy transzneműek, majd a 2010-es években Lilly teljesen elhatárolódott a filmgyártástól, nagyjából abban az időben, amikor testvérével a Netflix saját gyártású Sense8 rövidsorozatán dolgoztak. A The Hollywood Reporter kérdezte erről a rendezőt, hogy miért döntött a szünet mellett. Lilly szerint a filmgyártás drasztikusan megváltozott az elmúlt években, mivel a stúdiófőnökök kívánságai érvényesülnek.

Bekerültem [Hollywoodba], amikor a film elérte a csúcspontját, ezelőtt, hogy a vezetőtagok és marketingesek módot találtak volna arra, hogy miként zavarják össze a filmeket. És végezetül azok az emberek és intézmények, akik melletted voltak, különösen az írógép, a lencsék és az Avid [cég] mögött. Ez egy kis feszültséget teremtett számomra. Eljutottam erre a pontra, és távoznom kellett.

Lilly Wachowski

A Mátrix 4. részén jelenleg Lana egymaga dolgozik, és nem úgy tűnik ebből az interjúból, hogy Lilly valaha is tervezné még visszatérését Hollywoodba. A franchise negyedik részét 2021. május 21-én tervezik bemutatni, de ez még változhat, miután a koronavírus-járvány miatt hónapokra leállították a forgatást.

lilly wachowski
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események