Rangers of the New Republic

Leállították a Rangers of the New Republic Disney+ sorozat fejlesztését

Nem dolgoznak tovább a sorozaton.

A Rangers of the New Republic című Disney+ sorozatot még tavaly decemberben a Disney Investor Day rendezvényen jelentette be a Lucasfilm a sok-sok más készülő új sorozattal. Előzetesen annyit elárultak, hogy a sorozatban a The Mandalorian egyik mellékszereplője is szerepet kapott volna, de mint kiderült, időközben leállították a spin-off sorozat fejlesztését.

Tavaly Kathleen Kennedy a Disney+ streamingszolgáltató tévéműsorok új hullámát jelentette be. A The Acolyte, az Obi-Wan Kenobi, a Lando, az Ahsoka, a The Book of Boba Fett, valamint a Rangers of the New Republic híre hozta lázba a Star Wars rajongókat, különösen azért, mert az utolsó három sorozat a nagysikerű The Mandalorian-sorozatból nőtte volna ki magát.

A bejelentéstől eltelt időben azonban történt egy kis változás. Az év elején kirúgták Gina Caranót a sorozatból a közösségi médiában tett megjegyzései miatt, de a legnagyobb gondot az ellentmondásos politikai véleményei, valamint a transz- és maszkellenes kommenteket jelentették. Végül betelt a pohár, a Disney azonnali hatállyal menesztette a színésznőt, aki a médiában értesült a fejleményekről. És itt kezdődtek a gondok, hogy mi tévők legyenek a már bejelentett sorozattal, hiszen ő játszotta volna a Rangers of the New Republic főszerepét.

A Variety értesülése szerint a sorozatot félretették, és nem dolgoznak tovább rajta. Hivatalos bejelentést nem kaptunk, de feltehetően az áll a dolgok hátterében, hogy Carano karaktere, Dune már nem része a Star Wars univerzumnak, és korábban megerősítették, hogy nem tervezik újra leosztani a karaktert.

The Mandalorian

A terv az volt, hogy a három spin-off sorozat egy nagy történetet leíró eseményben csúcsosodnak ki, de a történet után ember legyen a talpán, aki meg tudja mondani, hogy a sorozat törlése mennyiben érinti a Lucasfilm tervét. Egy alternatív megoldás lehet, ha a The Mandalorian harmadik évadában megismerünk egy új szereplőt, aki majd átveszi Dunétől a szerepet, ugyanakkor nehéz elképzelni, hogy Dune nélkül is megállja helyét a sztori, tekintettel a Köztársasághoz fűződő múltja miatt.

Szomorú, de egyfelől várható volt a mostani hír. Csak remélni tudjuk, hogy nem követik el még egyszer azt a hibát, amit a folytatástrilógiánál, amikor tervezési hibák hosszú sora követték egymást. A Lucasfilm eddig csodát művelt az élőszereplős és animációs sorozatoknál a Disney érában, bízunk benne, hogy ezt a hibát is orvosolni tudják.

Total
12
Shares
Previous Article

Kezdetét vette a Marvel's Avengers új eseménye

Next Article
Dave Filoni

A Lucasfilm tisztázta a helyzetet, mert Dave Filoni előléptetése után felbolydult az internet

Related Posts