Wide Screen
Image default
Filmek

Kylo Ren kudarcát az is bizonyítja, hogy Rey érdemelte ki Luke Skywalker fénykardját

Sokan nem értették, hogy Kylo Ren miért nem tudta magához hívni Luke Skywalker fénykardját Az ébredő Erő végén.

Sokan nem értették, hogy Kylo Ren miért nem tudta magához hívni Luke Skywalker fénykardját Az ébredő Erő végén.

Luke Skywalker fénykardja bravúros módon előkerült a Star Wars: Az ébredő Erőben, miután Luke elvesztette karját és vele együtt Anakin Skywalker fénykardját. Bár a filmből kivágták a jelenetet, de J.J. Abrams elárulta, hogy a VII. rész nyitójelenetében eredetileg Luke Skywalker levágott karja lett volna látható, amire Maz Kanata rátalál az űrben. A jelenetet végül kivágták a filmből, s csak a Takodana kastély alagsorában mutatták Luke fénykardját, amikor magához szólítja Reyt. Rey végül nem vette el a fénykardot, csak az utolsó jelenetben, mikor Kylo Rennel csapott össze.

A Star Wars: Az ébredő Erő társírója, Lawrence Kasdan végre elmagyarázta, hogy Luke Skywalker fénykardja miért Reyhez repült a film végén, s nem Kylo Rent választotta, mert ugye a logika azt diktálta volna, hogy egy Skywalkert választ a fegyver, de nem így történt. Kasdan visszaemlékezett az ominózus jelenetre, erről így ír az Entertainment Weekly:

Reyt teljesen átjárja az Erő – erre már egészen az elején rájöttünk. Más bizonyítékokat is láttunk a filmben, amiket korábban tett Rey. Tudjuk, hogy Rey nem mellékes, a fénykard a kezében landol, mert az ő kezébe való. Miközben titokban Kylo Ren nagyon bizonytalan. Darth [Vader] II akar lenni, de nem az, mert összetűzésbe kerül mindennel, amit csak akar. A gonosz és a hatalom nyers erejét akarja, de egyik sem igaz rá teljesen. Nem tudom, hogy mi fog történni [a Skywalker korában], de biztos vagyok benne, hogy ez továbbra is szerepet játszik. Korábban is azt mondta, hogy „ez a fénykard engem illet meg”, szóval mikor a kezébe repül majd, minden amiért aggódott, megerősítést nyer.
Lawrence Kasdan
Rey Kylo Ren

Az utolsó Jedikben Rey és Kylo Ren ismét fegyvert tartott egymásnak, miután közös erővel legyőzték Snoke legfőbb vezért, majd kis híján elpusztították Luke fénykardját, de ahogy az új rész promóciós képein láttuk, Rey megjavította a fénykardot.

Még több a témában...

Összesen hány fénykardot forgatott Rey a Star Wars-folytatástrilógiában?

Kévés Bence Mihály

A Skywalker kora egy fontos része kaszát kapott Rey új fénykardjával kapcsolatban

Kévés Bence Mihály

A Skywalker kora eredetileg megmutatta volna, ahogy Kylo Ren rátalál Palpatine uralkodóra Curuscant romjain

Kévés Bence Mihály

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat