Close


Közelgő események

Filmek

J.J. Abrams több titkot is felfed a legújabb audio kommentárban

Hamarosan megjelenik Az ébredő Erő Blu-ray gyűjtői kiadása, mely több extra tartalmat is fog tartalmazni a korábbi kiadásokhoz képest.

  • PublishedOctober 24, 2016

Hamarosan megjelenik Az ébredő Erő Blu-ray gyűjtői kiadása, mely több extra tartalmat is fog tartalmazni a korábbi kiadásokhoz képest.

Azt már tudjuk, hogy Az ébredő Erő első, vagy nevezhetjük korai változatnak is, de nagyban különbözött attól, mint amit tavaly bemutattak a moziban. J.J. Abrams-szel készített hanganyag felkerült az internetre, melyben elmondta, hogy maga és a stábja mit gondol a filmről, milyen volt a forgatás, miért vágtak ki bizonyos jeleneteket a filmből.

Abrams az audio kommentárban utalt arra a gyötrelmes vízióra, amit Rey átélt a filmben. Maz Kanata kastélyában Rey megérintette egy pillanatra Luke Skywalker fénykardját, s melynek hatására elindul egy videó, amit a rendező csak Forceback-nek hív. A látomásban látja, hogy elveszti szüleit, és elmondja a rendező, hogy sok ismétlődést láthattunk itt, pont olyanokat, amiket a korábbi részeket is jellemezte, meg úgy az egész franchise-t. Abrams mesél egy másik vízióról is, mely A Birodalom visszavág egy adott helyszínén, a Cloud City-ben játszódik, mikor Luke és Vader megvív egymással. Ezt a részt teljes egészében törölték. A rendező szerint sokkal személyibb történetet szerettek volna, valamint, hogy Rey ne tudja felfogni a dolgokat, és az egész ijesztő legyen neki, megjelenik a tűz, eső, hó és szél is itt. Ahhoz az is kellett, hogy Rey szembesüljön az igazságokkal, az Erővel, és a múlttal.

Rey eredetileg teljes egészében látta volna azt a csatát, mikor Luke és apja, Darth Vader megvív egymással.

A rendező elmondta, hogy akár teljes egészében is kihagyhatták volna a vízióból ezt a részt, de nem így tették. A lány látomásában hallható egy hang, amint épp megszólítja Rey-t Obi-Wan Kenobi hangján. Természetesen a rendező nem árulta el a lány származását, továbbra sem tudni semmit a családjáról, ám egy korábbi anyagból kiderült, hogy egy másik híres Star Wars családhoz kötődik.

J.J. Abrams az egész jelenetet átbeszéli majd, közben hatalmas spoilereket mond a filmről. Hétvégén azt is megtudtuk a rendezőtől, hogy Han Solo-t mért ölte meg Ben Solo, vagyis Kylo Ren a filmben. Erről már írtunk tegnap, hogy a szkriptbe a fiatal Jon  Kasdan is besegített.

star-wars-hungary

Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.