Főoldal BREAKING KRITIKA: Lángelmék
BREAKINGKritikák/tesztek

KRITIKA: Lángelmék

A cím megtévesztő, a film nem lángelmékről szól, sajnos nehéz szavakat találni rá.

753
langelmek mini

A cím megtévesztő, a film nem lángelmékről szól, sajnos nehéz szavakat találni rá.

Mint ahogy a korábbi őszi filmek, úgy a Lángelmék is egy igaz történetet próbál meg feldolgozni, jó kedvvel és humorral megspékelve – vajon ha őket kérdeznénk meg erről, akkor mit mondanának? David Ghantt (Zach Galifianakis) főszereplőnktől megtudjuk, hogy mindig is olyan munkára vágyott, ami kitűnik a többi közül, kalandos, és nem csak a monoton munkáról szól. Pont ezért döntött úgy, hogy pénzszállítónak adja fejét, mert milyen felelősségteljes hivatás, és telis-tele van izgalommal. Gondolta a munka előtt, de hamar rádöbben, hogy ennél unalmasabb munkát nem is találhatott volna. Ám egyik nap egy bájos és csinos partnert kap Kelly (Kristen Wiig) személyében. Ghantt egyből szerelmes lesz a lányba, mindent megtenne érte, amit később ki is használnak. Kiderül a párosról, mintha tűz és víz lenne. Míg Ghantt a lelkiismeretes pénzszállító, aki életében egy bűnt sem követett el, és esze ágában sincs pénzt lopni, addig Kelly Steve Chambers (Owen Wilson) által vezetett bűnbarlang tagja lesz. Chambers kitalálja, hogy miként tehetnek szert tehetősebb vagyonra, de ebben Ghantt segítsége is kell. Hamar ráveszik, hogy lopja el a 17 millió dollárt, ami ezután következik, az kész vicc. Főszereplőnk megbízik a bandában, a pénzt otthagyja, maga pedig Mexikóba megy nyomában egy bérgyilkossal és az FBI-jal. Idő kérdése, míg rájön, hogy csúnyán átverték, és mindent elkövet, hogy megfizessen a bandának.

Untitled Armored Car

A film az Egyesült Államok második legnagyobb pénzrablását dolgozza fel, tehát egy igaz történet alapján készült filmről beszélünk, amiben a humor nagyágyúi, Zach Galifianakis, Jason Sudeikis, Owen Wilson, Kristen Wiig és Kate McKinnon szerepelnek. Már magában az vicc, hogy egy személy miként tudott egymaga ennyi pénzt zsebrevágni, és meglógni az FBI elől, de ha hozzávesszük a felsorolt neveket, akkor humor garantált lenne. Hát nem lett… Sajnos a Jared Hess (Nevetséges Napóleont forgató) hiába készített már hasonló műfajú filmet, most mégis egy undorító, idegesítő és ostoba filmet hozott össze stábjával.

masterminds-m-434_04471a_mini

A filmben Owen Wilson és Zach Galifianakis próbálja a maximumot kihozni, de még ők is kevesek ahhoz, mert a filmben csak annyi szórakoztató van, hogy a Loomis Fargo pénzszállító céget 1997-ben egy idiótának sikerült kirabolnia, s David lett Amerika leghíresebb pénzrablója. A film minden egyes része kínos, de ezt tényleg így képzeljétek el. Sajnos sem humorra, sem akcióra ne számíts, ha ráveszed magad, hogy megnézed a filmet a mozikban. A rendezés és a forgatókönyv is összecsapott, alig van élvezhető rész a filmben.

Untitled Armored Car

Jó kérdés, hogy a szkriptet jegyző páros, Chris Bowman és Hubbel Palmer mit csinált az írásnál, de ezt a rendezőnek és a stábnak is feltehetnénk. A filmen azt lehet érezni, hogy nem csak a színészek, de maguk a készítők sem adtak bele mindent, s úgy voltak vele, hogy a lehető leghamarabb, csak legyenek túl rajta, aztán majd lesz amilyen. Ezt bizonyítja az is, hogy a kivágott részek, a film végén lévő jelenetek sokkal szórakoztatóbbak, mint az összevágott jelenetek. A Másnaposok egyik sztárja, Galifianakis kínos és ciki részeket vállalt be, de hogy miért, ne kérdezzétek. Ez a film mindenben megbukott.

masterminds_spotplan_mini

VÉGSZÓ

Nem csak a nézők, de maguk a szereplők is elejétől a végéig szenvednek a filmben. A film lényege az lett volna, hogy végig nevessük, ehelyett fapofával kellett végig ülni, és még kellemetlenül is éreztük rajta magunkat. Hogy kinek ajánlom: csak erős idegzetűeket és unatkozókat tudom biztatni rá, mert borzasztóan lapos lett a Lángelmék igaz története.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Loki
BREAKINGElőzetesek

Megérkezett a Loki 2. évadának vadiúj előzetese

Dobjatok el mindent, mert végre megérkezett a Loki 2. évadának az első...

Lilo és Stitch
Filmek

Készül a Lilo és Stitch élőszereplős feldolgozása, és már az egyik főszereplőt is megtalálták a filmre

A Disney egy újabb rajzfilmjéből készül élőszereplős feldolgozás, és már a rendező...