Wide Screen
Image default
BRÉKING Filmek

Kreatív vezető igazgató lett Kevin Feige új titulusa a Marvelnél

Kevin Feige új szerepet tölt be a Marvel élén, ezúttal kreatív vezető igazgatóként ténykedik a Marvel élén.

A Deadline értesülései szerint a The Walt Disney jelentős változtatásokat eszközöl a Marvelnél. A legfontosabb változtatás a Marvel Studios elnökét, Kevin Feige-t érinti, akinek a jövőben már nemcsak a stúdió vezetéséről kell gondoskodnia, hiszen előléptetésével a Marvel kreatív igazgatója titulust kapta meg. Ezentúl a filmek és a sorozatok készítői mellett a képregények kiadói is neki fognak jelenteni.

És hogy mindez mit jelenet? Azt, hogy Feige már nemcsak a Marvel Moziverzumot tartja kreatív kontroll alatt, hanem a képregények felett is teljhatalommal bír. Ugyanakkor ez nem azt jelenti, hogy Feige mondja ki a végső szót, hogy mely történeteket meséljék el, de nyilvánvalóan nagy beleszólással bír a projektek felett.

Feige továbbra is a Walt Disney társelnökének és kreatív vezérigazgatójának, Alan Horn-nak, valamint Alan Bergman másik társelnök jelent, miközben a bejelentéssel egyidőben megszüntették a Marvel jelenlegi televíziós korszakát is. Pontosan nem tudni, hogy itt milyen átszerveződés kezdődik, de feltételezhetően Joph Loeb elhagyja a „süllyedő” hajót, és a jövőben a Disney+ streamingszolgáltató címeire fókuszál majd.

Dan Buckley marad a Marvel Entertainment igazgatója, a vállalat elnöke továbbra is Ike Perlmutter lesz, aki a kreatív és szerkesztői munkákat felügyeli majd a Marvelnél, ám ezúttal már Kevin Feige-nek számol be mindenről – érdekes lesz látni, hogy most mire mennek, mert korábban összetűzésbe került Feige-vel a Fekete Párduc és a Marvel Kapitány forgatása előtt. Joe Quesada, a Marvel Entertainment kreatív vezetőjeként pedig Buckley elnöknek tartozik elszámolással.

És akkor még nem beszéltünk a bejelentett Star Wars-filmről, amit Kathleen Kennedyvel közösen dolgoznak ki.

Bob Iger Kevin Feige

Még több a témában...

A pletykák szerint Budapesten forgatják a szóló Fekete Özvegy-filmet

Kévés Bence Mihály

Kik lehetnek olyan erősek, mint Thor a Marvel Moziverzumban?

Kévés Bence Mihály

A Hangya és a Darázs főgonosza, Szellem még visszatérhet a Marvel Moziverzumban

Kévés Bence Mihály

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Elfogad Tovább