Főoldal Sorozatok Kozmikus időutazásra csábít a Star Trek: Protostar második évadának előzetese
Sorozatok

Kozmikus időutazásra csábít a Star Trek: Protostar második évadának előzetese

Ráadásul a Star Trek történetében először egyszerre lesz nézhető az összes rész.

210
Star Trek: Prodigy Protostar
Forrás: StarTrek.com

Még 2021-ben jelent meg a Star Trek: Protostar (Star Trek: Prodigy), az első kifejezetten fiatalokat célzó (ám nem csak nekik való) Star Trek-széria, húsz epizódot számláló első évaddal. Bár igen pozitív kritikákat és elismeréseket kapott, a Paramount+ felületéről 2023 elején váratlanul eltávolították, majd hivatalosan is bejelentették, hogy kaszát kapott.

A rajongók nyomásának hála azonban a Netflix ezt is felkarolta, s tavaly előbb az első évad vált elérhetővé a streamingen, majd kiderült, esélyt adnak az amúgy kész második évad további húsz epizódjának is. Nemrég kiderült, hogy a második szezont a nyári időszak nagy Trek-dobásának szánják, s július elsején visszatér a Protostar ifjú legénysége. Most végre előzetes is érkezett az új részekhez, melyek a Star Trek sorozatok történetében először mind egyszerre válnak majd elérhetővé a streamingen.

Star Trek: Prodigy Protostar
Forrás: CW

A Star Trek: Protostar története a Star Trek: Voyager vége után öt évvel veszi kezdetét, azután, hogy a USS Voyager és legénysége visszatért a Földre. Egy börtönkolónián egy csapat fiatal földönkívüli rátalál a Csillagflotta elhagyatott hajójára, a USS Protostarra. Miután átveszik a hajó irányítását elszöknek vele, különféle kalandokba keverednek, céljuk eljutni az Alfa Kvadránsba egy szabad élet reményében, a hajóra azonban természetesen másoknak is fáj a foga…A kis csapatot a USS Voyager kapitánya, maga Kathryn Janeway terelgeti, igaz kezdetben csupán távolról. A második évadban a csapat immár a Voyager-A fedélzetén a Protostar eredeti legénységének felkutatására indul majd, miközben láthatóan Asencia sem marad el mögöttük. Ráadásul az időutazós alaptéma lehetőséget teremt arra, hogy a Protostar több más sorozattal is keresztezze útját.

„A Star Trek: Protostar második évada július 1-jén érkezik a Netflixre! Ez egy csúcspont nekünk, akik készítették, azoknak, akik szerették, és a Protostar legénységének is, akik a csillagok felé merészkedtek. Az első évadban elloptak egy hajót. Most nézzétek meg, hogyan érdemelnek ki egyet”– írták az X-en a széria atyjai még júniusban.

Visszatér John Noble mint a Jósló, Jimmy Simpson mint Drednok, s szerencsére Kate Mulgrew-t is tovább hallhatjuk Janewayként. Dal R’El (Brett Gray), Gwyndala (Ella Purnell), Murf (Dee Bradley Baker), Zero (Angus Imrie), Rok-Tahk (Rylee Alazraqui) és Jankom Pog (Jason Mantzoukas) kalandjai tehát hamarosan folytatódnak időn és téren át, de vajon készen állnak a kadét lét minden kihívására?

Arról egyelőre nincs információnk, hogy itthon a premierrel egy időben láthatjuk-e az új részeket, sem arról, hogy mikor készül szinkron hozzájuk.

Star Trek: Prodigy
Forrás: Paramount
Szerző
Kajtár Virág

A Transformers-szeretete hozta a WS csapatába. 2010 környékén ismerkedett meg az alakváltók világával, hála a Prime szériának, a lelkesedése pedig azóta is töretlen, legyen szó mozgóképről vagy figurákról. 2021-ben kezdett újságírással foglalkozni, jelenleg a Rebo.hu kreatív igazgatója és felelős szerkesztője is. Jelmondata: Soká éljen Starscream!

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...