Főoldal Sorozatok Bejelentették, mikor jön a Star Trek: Protostar második évada
Sorozatok

Bejelentették, mikor jön a Star Trek: Protostar második évada

A Star Trek: Protostar legénysége szerencsére visszatérhet a csillagok közé.

255
Star Trek: Prodigy Protostar
Forrás: Netflix

Még 2021-ben jelent meg a Star Trek: Protostar (Star Trek: Prodigy), az első kifejezetten fiatalokat célzó Star Trek-széria, húsz epizódot számláló első évaddal. Bár igen pozitív kritikákat és elismeréseket kapott, a Paramount+ felületéről 2023 elején váratlanul eltávolították, majd hivatalosan is bejelentették, hogy kaszát kapott.

A rajongóknak hála azonban a Netflix ezt is felkarolta, s tavaly előbb az első évad vált elérhetővé a streamingen, majd kiderült, esélyt adnak az amúgy kész második évad további húsz epizódjának is. Azt még ugyan nem tudni, hogy egyben, vagy több etapban, de az már biztos, hogy a Protostar legénysége júliusban újra szolgálatba áll.

A Protostar története a Star Trek: Voyager vége után öt évvel veszi kezdetét, azután, hogy a USS Voyager és legénysége visszatért a Földre. Egy börtönkolónián egy csapat fiatal földönkívüli rátalál a Csillagflotta elhagyatott hajójára, a USS Protostarra. Miután átveszik a hajó irányítását elszöknek vele, ezután különféle kalandokba keverednek, céljuk eljutni az Alfa Kvadránsba, s beállni a Csillagflottába, a hajóra azonban természetesen másoknak is fáj a foga…A kis csapatot a USS Voyager kapitánya, maga Kathryn Janeway (Kate Mulgrew) terelgeti, igaz kezdetben csupán távolról. A második évadban a csapat immár a Voyager fedélzetén a Protostar eredeti legénységének felkutatására indul majd.

A széria atyjai, Kevin és Dan Hageman az X-en jelentették be a második évad érkezését:

„A Star Trek: Protostar második évada július 1-jén érkezik a Netflixre! Ez egy csúcspont nekünk, akik készítették, azoknak, akik szerették, és a Protostar legénységének is, akik a csillagok felé merészkedtek. Az első évadban elloptak egy hajót. Most nézzétek meg, hogyan érdemelnek ki egyet.”

Dal R’El (Brett Gray), Gwyndala (Ella Purnell), Murf (Dee Bradley Baker), Zero (Angus Imrie), Rok’Tahk (Rylee Alazraqui) és Jankom Pog (Jason Mantzoukas) kalandjai tehát folytatódnak, s ugyan a fiatalokat célozzák, az alkotóknak sikerült végre egy, az egész család számára élvezhető Trekket letenniük az asztalra. Az első évadban a gárdát olyan nevek erősítették még mint John Noble a Jósló szerepében, és Jimmy Simpson mint Dreadnok, aki a modern Trek-éra egyik legjobb adaléka lett.

Érdekesség, hogy egy keveredés okán Franciaországban már műsorra tűzték az Protostar új részeit, de mindenki másnak július 1-jéig várnia kell a Dalék legújabb kalandjaira. Nálunk egyelőre a Skyshowtime kínálatában érhető el magyarul az első évad.

Star Trek: Prodigy
Forrás: Paramount
Szerző
Kajtár Virág

A Transformers-szeretete hozta a WS csapatába. 2010 környékén ismerkedett meg az alakváltók világával, hála a Prime szériának, a lelkesedése pedig azóta is töretlen, legyen szó mozgóképről vagy figurákról. 2021-ben kezdett újságírással foglalkozni, jelenleg a Rebo.hu kreatív igazgatója és felelős szerkesztője is. Jelmondata: Soká éljen Starscream!

Szólj hozzá!

Közelgő események