Főoldal Sorozatok Kong nagyobb szerephez jut majd a Monarch: A szörnyek hagyatéka második évadában
Sorozatok

Kong nagyobb szerephez jut majd a Monarch: A szörnyek hagyatéka második évadában

A rosszabb hír, hogy a fókusz az embereken marad.

372
Godzilla x Kong: The New Empire
Forrás: Warner Bros.

Nemrég az Apple berendelte a Monarch: A szörnyek hagyatéka második etapját. A Szörnyuniverzum első élőszereplős sorozata többnyire pozitív kritikákat kapott, igaz a rajongók azért nem voltak teljesen elégedettek a főként emberekre szabott játékidővel. A széria középpontjában ugyanis két testvér áll, akik meglehetősen szövevényes életű szüleiknek hála világméretű szörnyhajszába csöppennek.

Az első évadban szörnytéren Godzilla kapta a legnagyobb hangsúlyt, viszont a fináléban Kong is tiszteletét tette, a készítők pedig azt szeretnék, ha a következő évadban ő kerülne előtérbe. Godzilla és Kong a filmek terén is egymásnak adogatták a stafétabotot még kezdetben, így ez a stratégia nem lenne meglepő, viszont egyben az is megerősítést kapott, hogy továbbra is az emberek lesznek a főszereplők.

„Továbbra is a Randa család történetét akarjuk elmesélni, Cate és Kentaro és az apjuk, Hiroshi, és most már a nagymamájuk, Keiko történetét, de van ez az éhség is a több látványra, a több szörnyre. Tudod, hogyan tehetnénk nagyobbá és jobbá? Az első évad végén felfedtük Kongot, szóval lett egy olyan elvárás, hogy még többet lássunk belőle, amit mi szeretnénk is teljesíteniárulta el az egyik készítő, Chris Black.

A humán fókusz ugyan sokakat elriaszthat, de az tény, hogy Kong karakterébe sokkal jobban beleillenek az emberek, mint Godzilláéba, egy teljesen más dinamikát képviselnek, s ennek megfelelően anélkül is szerepelhet, hogy hatalmas összegeket felemésztő szörnybunyókban kellene mindig részt vennie. Az Apple ugyan azt is bejelentette, hogy hatalmas pénzeket ölnek a Szörnyuniverzum minden tartalmába, azért az egyértelmű, hogy évadonként tíz résszel túl drága lenne bármelyiküket folyamatosan fókuszban tartani.

Már a Szörnyuniverzumot 2014-ben elindító Godzilla óta keresik az egyensúlyt az emberek és a kaijuk törénetei között, több kevesebb sikerrel. A nézők egyértelműen nem kíváncsiak előbbiekre, a legjobban még a Godzilla vs. Kong-filmek és talán a Kong: Koponya-sziget felállását fogadták, viszont az emberek mindig is részét képezték mind Godzilla, mind pedig Kong történeteinek, már jóval a franchise előtt is. Ilyen szempontból arra nincs esély, hogy végleg eltűnjenek (hacsak nem ez lesz a Szörnyuniverzum bevállalós vége), sorozatformátumban pláne.

Monarch: A szörnyek hagyatéka második évadának executive producerei Chris Black és Matt Fraction lesznek, akik a második évadban is maradnak egyben showrunnerek. Az első évad jelenleg az Apple TV+-on érhető el, s három generáció sagáját meséli el, amint két testvér apjuk nyomába ered, akit különös kapcsolat fűz a Monarch szervezethez. A nyomozásban segítségükre van a volt katonatiszt, Lee Shaw (Kurt és Wyatt Russell alakításában), a szálak pedig eltemetett titkokhoz vezetnek.

A saga tehát folytatódik, sőt a jelentések szerint több spinoff is készülőben van, melyekben reméljük, azért valamennyire majd megtalálják az egyensúlyt a szörny-ember kérdés tekintetében.

Monarch: A szörnyek hagyatéka
Forrás: Apple TV
Szerző
Kajtár Virág

A Transformers-szeretete hozta a WS csapatába. 2010 környékén ismerkedett meg az alakváltók világával, hála a Prime szériának, a lelkesedése pedig azóta is töretlen, legyen szó mozgóképről vagy figurákról. 2021-ben kezdett újságírással foglalkozni, jelenleg a Rebo.hu kreatív igazgatója és felelős szerkesztője is. Jelmondata: Soká éljen Starscream!

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Monarch: A szörnyek hagyatéka
BREAKINGSorozatok

Az Apple megrendelte a Monarch: A szörnyek hagyatéka 2. évadát több más spinoff-sorozattal együtt

Godzilla és a szörnyek még visszatérnek, érkezik a Monarch: A szörnyek hagyatéka...

Godzilla x Kong: The New Empire
Filmek

Egy teljesen új Titánt leplezett le a Godzilla x Kong: Az új birodalom merchandise figurája

Kong ellenlábasa után Godzilla is kap egy félelmetes ellenfelet a folytatásban.

Monarch: A szörnyek hagyatéka
Sorozatkritikák

Monarch: A szörnyek hagyatéka 1. évad kritika

A Monarch: A szörnyek hagyatéka mindenért kárpótol, amii hiányzott a mozifilmekből.