Főoldal Filmek Kiszivárgott az Uncharted előzetesének egy része, és kísértetiesen hasonlít a videojátékra
Filmek

Kiszivárgott az Uncharted előzetesének egy része, és kísértetiesen hasonlít a videojátékra

Mintha csak a játék jelenetét filmesítették volna meg.

587
Uncharted
Forrás: Sony Pictures

Itt a nagy szuperhősök fénykorában és a nagy könyvadaptációk között teljesen megfeledkeztünk az Uncharted című videojáték-adaptációról. Annyi évet kellett várnunk a PlayStation konzolcsalád legnagyobb címének feldolgozására a filmvásznon, sokan letettek arról, hogy valaha készhez kapják a filmet. A koronavírus-járvány is közbeszólt, de ha minden jól alakul, akkor jövő év elején végre moziba kerül Tom Holland főszereplésével forgatott film.

A Venom rendezőjével, Ruben Fleischerrel az élen sok rajongó kételkedik az Uncharted sikerében. Egyfelől ott van az a bizonyos átok, amit még egy adaptációnak sem sikerült teljes egészében megtörnie, másfelől pedig Holland bizonytalanította el a rajongókat, amikor szerepéről beszélt, hogy a forgatáson túltolta a “pózolást” a kamerákban, és ez ráment a színészi performanciára. Bár még egy képkockát sem láttunk a filmről, sokak szerint nem alaptalanok a félelmek.

Zárt ajtók mögött augusztus végén a Las Vegas-i CinemaCon rendezvényen bemutatták az első előzetest, amihez csak leírásokat kaptunk, hogy mit tartalmazott a felvétel. A Screen Rant leírásából kiderült, hogy az első képsorok olyan jeleneteket tartalmazott, amivel főként a Naughty Dog nagy sikerű játéksorozat rajongóinak szerettek volna kedveskedni a készítők. Gyakorlatilag megfilmesítették bizonyos momentumokat, hogy az adaptáció vonzóbb legyen majd a játék szerelmeseinek is. A beszámolók szerint a videó azzal kezdődik, hogy Sully [Mark Wahlberg] megkérdezi Nathan Drake-et [Tom Holland], hogy részt akar-e venni olyan kalandon, amiről „csak könyvekben olvasott”. Ez egybevág a korábbi hírekkel, miszerint az Uncharted egy eredettörténet lesz. A filmből Drake főszereplő korai szakaszára fókuszál majd, még mielőtt nagy kincsvadász válna belőle.

Ezt a beszélgetést további felvételek követik, köztük egy képen Drake és egy kalózhajó, ami az Uncharted 4. egyik jelenetére vonatkoztat, de talán sokkal látványosabb az a képsor, amikor a főhősünk egy teherszállító repülőgépből kizuhan a rakománnyal együtt. A bemutatót végül Sullyval zárják, aki valamilyen árverésen vesz részt. Ebből a repülőgépes jelenetből szivárgott ki egy részlet. Hozzátesszük, hogy nem a legjobb minőségben, de szemlátomást nagyon nagy hasonlóságot mutat a játékokkal!

Holland még Nathan Drake egyik jellegzetes “Ó, a francba!” pillanatát is átemeli a konzolról, és azok, akik azt remélik, hogy ez az adaptáció a PlayStation franchise előtt tiszteleg, valószínűleg nem fognak csalódni. Mára be kell érnünk ennyivel, de állítólag holnap érkezik a nagy előzetes is, amiben Holland mellett Mark Wahlberget is megcsodálhatjuk Sully szerepében. Csak az a fránya bajusz ne hiányozzon a karakterről.

A Sony Pictures 2022. február 18-án fogja bemutatni a filmet a mozikban.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Uncharted
Filmek

A Sony Pictures hivatalosan is dolgozik az Uncharted 2. részén

A rajongók addig követelték a folytatást, hogy végül elkészül az Uncharted 2....

Pókember: Nincs hazaút
Filmek

Tom Holland eloszlatott minden aggodalmat a Pókember 4. részével kapcsolatban

Tom Holland üzent a rajongóknak, hogy jó kezekben a Pókember 4.