Főoldal Filmek Kiszemelték az élőszereplős Vaiana főszereplőjét
Filmek

Kiszemelték az élőszereplős Vaiana főszereplőjét

Az új változatban nem tér vissza Auli'i Cravahlo.

402
Vaiana Moana
Forrás: Disney

A Disney mára igen hosszú élőszereplős feldolgozásainak sorához hamarosan csatlakozik a viszonylag friss történet, a Vaiana is. A népszerű mesefilm második része november végén hajózik majd be a mozikba, az első rész feldolgozásáról pedig először tavaly hallhattunk. Végül idén áprilisban jelentették be hivatalosan is a filmet, amelyben Dwayne Johnson visszatér majd a félisten Maui szerepében. Azonban a főszereplő Vaiana hangját adó Auli’i Cravahlo csupán executive produceri szerepet vállal, s a stúdió végre most felfedte, kit szemeltek ki a polinéz lány új megtestesítőjének.

A fiatal színésznő, Catherine Laga’aia (Szirmokba zárt szavak) fogja alakítani az úttörő Vaiana alakját, akinek az első film közel áll a szívéhez, hiszen családja erősen kötődik a csendes-óceáni szigetvilághoz.

„Nagyon izgatott vagyok, mert a Vaiana az egyik kedvencem. A nagyapám Fa’aalából származik, Palauliból, Savai’i-ből. A nagymamám pedig Leulumoega Tuai-ból, a szamoai ‘Upolu fő szigetéről. Megtiszteltetés számomra, hogy lehetőségem van Szamoát és az összes csendes-óceáni sziget népét ünnepelni, és egyben képviselni a hozzám hasonló fiatal lányokat.”

Johnson számára szintén óriási jelentőséggel bír Maui szerepe, akit törzsfőnök nagyapjáról mintázott. „Ez a történet az én kultúrámat jelképezi, s ezzel népünk kegyelmét és harcos erejét” – mondta a bejelentéskor. „Büszkén viselem ezt a kultúrát a bőrömön és a lelkemben. Ilyen lehetőség csak egyszer adódik meg az ember életében, újra találkozhatok Mauival, akit néhai nagyapám, Peter Maivia magas rangú főnök manája és szelleme inspirált. Mély jelentéssel bír mindez számomra.”

Vaiana mellett kiosztották a film további szereplőinek megtestesítőit is. John Tui lesz Vaiana édesapja, Frankie Adams lesz Sina, valamint Rena Owen Tala nagyi. A film producerei Cravahlo mellett Johnson, Dany Garcia, Hiram Garcia és Beau Flynn lesznek. A Vaiana 2016-ban hatalmas siker volt a Disney számára, több mint 680 millió dollárt hozott a kasszáknál. Az élőszereplős változat eredetileg jövőre követte volna a második filmet, ám nemrég eltolták 2026. július 10-re.

Moana Vaiana
Forrás: JoBlo
Szerző
Kajtár Virág

A Transformers-szeretete hozta a WS csapatába. 2010 környékén ismerkedett meg az alakváltók világával, hála a Prime szériának, a lelkesedése pedig azóta is töretlen, legyen szó mozgóképről vagy figurákról. 2021-ben kezdett újságírással foglalkozni, jelenleg a Rebo.hu kreatív igazgatója és felelős szerkesztője is. Jelmondata: Soká éljen Starscream!

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Walt Disney Studios
Filmek

Meghackelték a Disney-t, összesen 1 TB adatot loptak el

Már szivárogtatják a Disney-től ellopott adatokat.

Az ördög Pradát visel
Filmek

A Disney elkészíti Az ördög Pradát visel folytatását

Visszatérhetünk Meryl Streep oldalán a divat világába.

Star Wars: Skywalker kora
Filmek

George Lucas is ad tanácsokat a Star Wars: Új Jedi Rend rendezőjének

Rey az új Jedi Akadémia létrehozásán fáradozik majd.