Főoldal Filmek Kiszemelték a Sydney Sweeney főszereplésével készülő Barbarella rendezőjét és íróit
Filmek

Kiszemelték a Sydney Sweeney főszereplésével készülő Barbarella rendezőjét és íróit

Képregényekben jártas író és rendező dolgozhat a Barbarella feldolgozásán.

411
Sydney Sweeney

A 2022-es nagy bejelentése óta nem sokat hallottunk a Sydney Sweeney főszereplésével készülő Barbarella című remake-ről, de most több külföldi portál is lehozta, hogy egy nagyszerű rendezőt szemeltek ki a projekt dirigálására.

A Deadline adta hírül, miszerint Edgar Wright tárgyalásokat folytat a Jean-Claude Forest képregénysorozatán alapuló karakter élőszereplős film rendezéséről. Bár folynak tárgyalások, fontos kiemelni, hogy még nem írtak alá semmit, szóval nagyon az egyeztetések elején járnak a felek. Emellett a Deadline arról is beszámol, hogy Jane Goldman (Ha/Ver, Kingsman: A titkos szolgálat) és Honey Ross a forgatókönyvírásról egyeztetnek a stúdióval.

A Barbarella nem először kerül a nagyvászonra. Jane Fonda alakította a képregényhőst a Roger Vadim által rendezett 1968-as filmben, amelyben Fonda egy űrutazó zsoldost alakított, aki az amerikai kormány megbízásából egy tudósra vadászik. Többnyire vegyes fogadtatást kapott a karakter első bemutatása, de ahogy az lenni szokott ilyenkor, azóta kultikus kedvenc lett, és az évek során számos feldolgozás született belőle.

Bizakodók vagyunk a remake iránt, hiszen Wright-ot az egyik legtehetségesebb rendezőnek tartják, miközben Hollywood egyik legkeresettebb színésznőjével és egy képregényekben jártas íróval készülhet el a feldolgozás. Bár ez még nem garancia a sikerre, de jó alapokról indulnak. Wright olyan filmekről híres, mint a Scott Pilgrim a világ ellen, A Hangya (az eredeti forgatókönyv és történet), a Nyomd, bébi, nyomd és az Utolsó éjszaka a Sohóban.

Eközben Sweeney karrierje az egekbe szökött az elmúlt években, különösen az HBO Eufória című sorozatában játszott szerepe nyomán. Nemrégiben egy romantikus komédiával, az év elején bemutatott Imádlak utálni című filmmel aratott sikert, és nemrégiben producerként és főszereplőként szerepelt a Szeplőtlen című pszichológiai thrillerben. Kipróbálta magát a Madame Web című képregényfilmben is, bár a film gyenge bevételi és kritikai mutatóval zárt.

wright 1715633519015
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Madame Web
Filmkritikák

Madame Web kritika

Van-e még értelme a Sony univerzumépítési próbálkozásainak?

Immaculate
Előzetesek

Sydney Sweeney ördögi erőkkel harcol az Immaculate hátborzongató előzetesében

Sydney Sweeneyvel a főszerepben az Immaculate egy amerikai pszichológiai horrorfilm.