Kínai kézbe kerülhet a GTA és a Red Dead Redemption?

Az Epic és a Riot Games tulajdonosa aktívan érdeklődik új lehetőségek után a piacon.

Egészen érdekesen alakul a videojátékok jelene és jövője, hiszen beléptünk a nagy stúdió-felvásárlások korába. Kisebb alakulatokat már eddig is gyűjtögettek be szorgalmasan a nagyobb vállalatok, azonban a Microsoft tavaly a ZeniMax Media akvizíciójával már egy teljesen új szintet ütött meg. A napokban elkezdett terjedni az a híresztelés, miszerint a kínai államhoz köthető óriás cég, a Tencent egy igazán méretes üzletet szeretne nyélbe ütni.

Erről a cégről azt kell tudni gyorstalpalóban, hogy nagyon sok köze van Kína vezetéséhez. Ők birtokolják a WeChat-et és már nem ismeretlen számukra a gaming sem, hiszen magukénak tudhatják a Riot Games teljes egészét, továbbá az Epic 48%-át, az Activision-Blizzard 25%-át és a Ubisoft 5%-át is. Most azonban a híresztelések szerint egy egészen más kategóriájú vadra fáj a foguk.

Több „belsős” tweet is utalt az egész Take Two Interactive valamilyen szintű bekebelezésre. Azt már biztosra lehet venni, hogy a kínaiak elkezdtek kemény milliárdokat összerakni valamilyen projektre. A magunk részéről erősen kételkedők lennénk ezekkel a bejegyzésekkel kapcsolatban, hiszen a kiadó nem igazán ázsiai igényeket szolgál ki, a játékai jelentős hányada inkább a világ többi részén népszerű. A híresztelések szerint a vállalat vezérkara nem is hajlana erre a megegyezésre. Érdeklődve várjuk, mely cég lesz a Tencent tulajdona, és csak reménykedni tudunk benne, hogy a profiljuknak megfelelőt fognak választani.

Total
2
Shares
Previous Article
Thanos

Jim Starlin úgy gondolja, hogy Thanos vissza fog térni az Örökkévalókban

Next Article
Kong

A Godzilla vs Kong egyik játéka megerősítette Kong új fegyverét

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!