Főoldal Filmek Kínában is bemutatják az Avatar: A víz útját, de ez elég lesz ahhoz, hogy összejöjjön a rekordbevétel?
Filmek

Kínában is bemutatják az Avatar: A víz útját, de ez elég lesz ahhoz, hogy összejöjjön a rekordbevétel?

A világ egyik legnagyobb piacán is bemutatják az Avatar 2. részét.

547
Avatar: A víz útja
Forrás: 20th Century Studios

James Cameron a hét elején már elárulta, hogy mi kell ahhoz, hogy az Avatar: A víz útja sikeres legyen. A rendező nem számszerűsítette, mennyibe fájt elkészíteni a folytatást, de sejteni lehet, hogy több százmillió dollárt emésztett fel a gyártási folyamat. A mostani hír különösen jó hír a stúdiónak, hogy a világ második legnagyobb piacán is bemutatják a filmet, ugyanis Kínában is műsorra tűzik az Avatar második részét.

A Disney és a 20th Century Studios közleményben jelentette be, hogy az Avatar: A víz útja a kínai mozikban is bemutatásra kerül, és mindezt a világpremierrel egyidőben, azaz december 16-án Kínában is vetíteni fogják a várva várt folytatást. Nagy veszteség lett volna a Disney számára, ha nem tudják bemutatni a filmet a Távol-Keleten. Hivatalos számokat nem ismerünk, de a folytatás elkészítése állítólag 400 millió dollárba került.

A világjárvány óta kevés filmet mutattak be Kínában, ezzel pedig több blockbuser is elesett a rekordbevételtől. Több oka van annak, hogy miért nem mutatták be az új filmeket Kínában, de elsősorban inkább politikai voltak. Óriási piacról van szó, ezért is olyan fontos, hogy az Avatar: A víz útját bemutassák Kínában, hiszen a bevételen múlik a további folytatások sorsa is. Ahogy a The Hollywood Reporter elárulta, a folytatás az egyik legdrágább film, amit valaha készítettek, a költségvetése valahol 350-400 millió dollár között mozog. És ez csak a gyártási költségvetés, vagyis a marketingköltségeket ebbe még ne számoljuk bele.

Az Avatar, ami világszerte 2,92 milliárd dolláros bevétellel zárt, Kínában összesen 261,8 millió dollárt forgalmaztak a filmből összesen kezdve az első bemutatótól a többszöri bemutatásig. A sikerhez elengedhetetlen, hogy Kínában is bemutassák a filmet, s ezt a Disney is tudja, ezért döntöttek úgy, hogy az országban a világpremierrel egyszerre fogják bemutatni a filmet.

A külföldi lap azt is megjegyzi, hogy az Avatar: A víz útja kínai bemutatójáról már hetek óta folynak a tárgyalások, bár a mostani hír szerencsés időzítésnek köszönhető, és nem összeköthető a két nappal korábban érkezett hírrel, hogy Bob Iger vezérigazgató visszatér a Disney élére, miután azonnali hatállyal megváltak Bob Chapektől.

Az Avatar: A víz útja több mint egy évtizeddel az első film eseményei után játszódik, és a Sully család (Jake, Neytiri és a gyerekeik) történetét meséli el, a gondokat, amelyek követik őket, a mindent megtesznek egymás biztonságáért, a csatákat, amelyeket az életben maradásért vívnak, és a tragédiákat, amelyeket átélnek.

Az Avatar: A víz útja december 15-én csobban be a magyar mozikba.

Avatar: A víz útja
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Avatar: A víz útja
Filmek

Milyen technológiákat használtak az Avatar: A víz útja készítésénél?

Az Avatar: A víz útja forradalmi újításokat hozott a vizuális effektek készítésében.

Avatar: A víz útja
Filmek

Kiderült, mikortól streamelhető az Avatar: A víz útja a Disney+-on és a megújult HBO Maxen

Néhány hét, és két nagy streamingszolgáltató kínálatában is elérhető lesz az Avatar:...

Avatar: A víz útja
FilmekBREAKING

Kiderült, hogy az Avatar: A víz útja mikor fog megjelenni digitális formátumban

Már csak néhány hét, és otthon a tévé képernyőjén is nézhető lesz...