Bosszúállók

Kína után Észak-Amerikában is kinyithatnak a mozik, és ingyen várják a nézőket

A világ legtöbb pontján bezárták a mozikat, azonban a Színháztulajdonosok Országos Szövetsége közleménye szerint hamarosan újra kinyithatnak Amerikában.

A világ legtöbb pontján bezárták a mozikat, azonban a Színháztulajdonosok Országos Szövetsége közleménye szerint hamarosan újra kinyithatnak Amerikában.

Kína néhány napja már meghozta a döntést, hogy a koronavírus-járvány ellenére újra kinyitják a mozikat, és olyan korábbi kasszasikerekkel próbálják visszacsábítani a nézőket, hogy beüljenek a vetítésekre, mint az összes Bosszúálló-filmek, Christopher Nolantől az Eredet és a Csillagok között, vagy az Avatar. Bár Kínában már túl vannak a nehezén, az Egyesült Államokban még csak most kezd tetőzni a járvány, ennek ellenére a szervezők már azon törik a fejüket, hogy milyen kedvezményekkel nyithatnak ki a mozik.

És hogy mi vette rá őket az elsőre furcsának tűnő döntésre? Természetesen az, hogy a nagy filmstúdiók elhalasztották a bemutatókat az év hátralévő szakaszára, vagyis hiába nyitnak ki a mozik, nem lesznek új filmek, ezért valamivel édesgetni kell a rajongókat, erre pedig a legjobb megoldás lehet a régi klasszikusok újravetítése. Bár még mindig ott van a vírus, ami sokakat félelemmel tölt el, ha közösségbe kell menni.

Patrick Corcoran, a Színháztulajdonosok Országos Szövetségének kommunikációs szóvivője kommünikéjében hangot is adott a mozik megnyitásáról, valamint amikor erre sor kerül majd, a nézők ingyen ülhetnek be a (régi) filmekre.

Dolgozunk rajta. Dolgozunk rajta, vizsgáljuk, hogy mi történik Kínában. A legkevésbé érintett tartományokban elkezdték kinyitni a mozikat, és ingyen vetítésekkel próbálják visszacsalogatni a nézőket. Régebbi filmeket mutatnak be, és megvárjuk az eredményt, minden ettől függ. Mind a helyi, mind pedig a nemzetközi piacon ott vagyunk, és a fő disztribúciós partnereink nagy érdeklődéssel figyelik a nemzetközi bemutatókat a helyiekkel szemben, szóval attól függ, hogy terjed a vírus, és attól függően, hogy egyes helyeken súlyosabb és gyorsabb vagy lassabb a lefutása. Keressük a lehetőségeket, hogy miként érhetjük el a vásárlóinkat és stúdiópartnereinket, hogy a lehető legjobb módon visszatérjünk és kiadjuk ezeket a dolgokat.

A kezdeményezés maga jó ötlet, ám az elmúlt hónapok jól mutatják, mennyire megerősödtek a streamingszolgáltatók, csak az elmúlt három hétben a Disney+ előfizetők száma megháromszorozódott, és ez a szám megmutatkozik a hálózatok terheltségén is. A szolgáltatók között a verseny minden korábbinál kiélezettebb képet fest, de még korai lenne a mozik haláláról beszélni, bár nyilvánvalóan sokan nem fogják feladni a kényelmet, hogy beüljenek egy zsúfolt terembe, inkább otthon megnézik majd, ez pedig új versenyhelyzetet teremt a piacon, és ebből csak mi, nézők jöhetünk ki legjobban.

Total
27
Shares
Previous Article

Hackerek szerezték meg az új Xbox GPU-jának forráskódját

Next Article
The Walking Dead

Scott Gimple, a The Walking Dead vezető alkotója szerint Michonne megérdemelne egy saját filmet

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!