Netflix

Az EU megkérte a Netflixet, korlátozzák a streaming minőségét

Az Európai Unió levélben kérte a világ legnagyobb streamingszolgáltatóját, hogy a nagy adatmennyiség miatt korlátozzák a minőséget.

Az Európai Unió levélben kérte a világ legnagyobb streamingszolgáltatóját, hogy a nagy adatmennyiség miatt korlátozzák a minőséget.

Miután a világszerte elrendelték az otthonmaradást, mindenki home office-ból dolgozik, az adatközpontok forgalma jelentősen megugrott az elmúlt napokban, bár a hálózat leolvadásáról még nincs szó, de a görbék jól mutatják, hogy mennyire leterheltek az egyes hálózatok. Néhány napja az Xbox hálózatán voltak fennakadások a megnövekedett játékosok után.

Hogy elkerüljük az esetleges bajt, az Európai Unió biztosa, Thierry Breton levélben fordult a Netflixhez, hogy Európában korlátozzák a szolgáltatás minőségét, hogy elkerüljük az internetszolgáltatók szervereinek túlterhelését. Breton közösségi falára a következő posztolta ki:

Egy fontos telefonos megbeszélésem volt a Netflix elnök-vezérigazgatójával, Reed Hasting-gal. Hogy legyőzzük a COVID-19 vírust, otthon kell maradnunk. Távmunka és streaming sokat segít, de az infrastruktúrák elfáradhatnak. Hogy mindenki számára biztosítani tudjuk az internetes hozzáférést, ha a HD nem szükséges, akkor át kell váltanunk SD felbontásra.

A Netflix eleget tett a kérésnek, az elkövetkező harminc napban rosszabb minőségben élvezhetjük a platform szolgáltatását, amitől elemzők 25%-os adathasználat-csökkenést várnak. Nagyon nagy visszaesésre nem kell számítani minőségben, mindössze a bitrate-ból vettek vissza, de azért még így is érezhető lehet a változtatás, és ennek sokan nem fognak örülni. Az életbe lépett korlátozás csak az öreg kontinensre vonatkozik, Amerikára és a más kontinensekre nem.

Total
209
Shares
Previous Article
Jóbarátok

A Jóbarátok találkozóját is elhalasztották a koronavírus miatt

Next Article
Mission: Impossible

Tom Cruise-t még a koronavírus sem állítja meg, a Mission: Impossible 7 forgatásán motorozni látták

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!