Főoldal Előzetesek Kijött a Godzilla x Kong: Az új birodalom legújabb előzetese, mely egy új fenyegetést ígér
Előzetesek

Kijött a Godzilla x Kong: Az új birodalom legújabb előzetese, mely egy új fenyegetést ígér

Harcra fel!

374

Már nem kell sokáig várniuk a Szörnyuniverzum rajongóinak, hiszen a Godzilla x Kong: Az új birodalom jövő hónapban kerül a mozikba. Még decemberben kaptuk meg az első kedvcsinálót a franchise legújabb darabjához, de a tegnap kijött teljes értékű előzetes alapján amit abban láttunk, az szerencsére még mind semmi. 

A legújabb képsorok végre kicsit jobban rávilágítanak a film gyökerére, s az új fenyegetésre: Scar Kingre. A történet szerint miután az emberek lemerészkedtek Kong világába, egyre inkább feltételezik, hogy előbb utóbb valami vagy valaki meglátogatja majd őket odalentről is. A sejtés beigazolódni látszik mikor különös jelek bukkannak fel a radarokon. Kong érzékeli. Godzilla szintúgy. S úgy tűnik, mindketten félnek tőle, bármi is legyen az. Így hát Kong és emberbarátai visszatérnek a kezdetekhez, ahol aztán egy egész hadsereg várja őket, a vörös majommal az élen, s egy sötétben bújkáló ellenfél, akit egyelőre jótékony homályban tartanak, bár sajnos az előre legyártott játékok és különböző figurák egyértelműen lelövik kilétét. Mi azért nem írnánk le ki ő, de azt minden bizonnyal sokan így is feltételezik, hogy ha Kong ellenfelére talál a filmben, akkor Godzilla sem maradhat el mögötte. Két kedvenc titánunk külön-külön ezúttal semmit sem ér, így hát összefognak, hogy megmentsék az emberiséget, s fenntartsák az egyensúlyt, természetesen repkedő felhőkarcolók közepette. Az előzetes mellé természetesen egy új poszter is érkezett, rajta az immár rózsaszín Godzillával, s a vasmarokkal felszerelkezett Konggal.

new poster for godzilla x kong the new empire v0 ya6zbdrdqkic1
Forrás: Warner Bros.

A film legnagyobb ígérete egyértelműen a titánok mitológiájának, eredetének és szerepének elmélyítése, mindezt úgy, hogy elvileg az embereket is kicsit jobban beleillesztik a képbe, tehát most se várjunk humánmentes sztorit. Bármennyire is fogadkoznak, hogy ezúttal a szörnyek malmára hajtották a játékidőt, az előzetes alapján gyanítható, hogy ez nem teljesen igaz, viszont a kaiju karakterek megnövekedett száma azért egyelőre biztató. Ha másért nem, akkor az őrült bunyókért mindenképpen érdemes lesz beülni a filmre, s már az is dicséretes, hogy milyen őszintén próbálkoznak rendes univerzum építéssel.  

A Godzilla x Kong: Az új birodalom a sorban az ötödik film lesz, a franchise pedig időközben már bővült egy élőszereplős sorozattal is Monarch címmel. A két főtitán utóbbiban is tiszteletét tette, de sajnos az emberi tényező sokaknak elvette a kedvét attól, hogy ezt kivárják, pedig egy egészen jól összerakott kis sorozatról van szó, melynek alapján ezen lények még sokszínűbbek lehetnek, mint eddig gondoltuk. Reméljük ebből a filmben is viszontláthatunk majd valamit, s Scar Kingék méltó ellenfelekké válnak.  

A film hivatalos szinopszisa: A mindent eldöntő, minden eddiginél nagyobb háború nem ért véget azzal, hogy Kong és Godzilla szembetalálkozott és összemérte az erejét. Mert az ember most már kénytelen belenyugodni, hogy nem ő a legerősebb a földön. És nem ismeri igazán a saját világát: várja még néhány eddig rejtve maradt meglepetés. Bujkál még valami a föld alatt, ami felébredt, és pusztítani akar. Az emberiség képtelen megállítani. Talán Kong is képtelen volna. És Godzilla is. De ha ők ketten összefognának, akkor esetleg megmenekülhetnének ők is és mi is…

Az előző részből visszatér Rebecca Hall, Brian Tyree Henry és Kaylee Hottle, ám a szereplőgárdát erősíti a folytatásban Dan Stevens, Fala Chen, Alex Ferns és Rachel House is.

A Godzilla x Kong: Az új birodalom március 28-án dübörög be a magyar mozikba.

Godzilla x Kong: The New Empire
Forrás: Warner Bros.
Szerző
Kajtár Virág

A Transformers-szeretete hozta a WS csapatába. 2010 környékén ismerkedett meg az alakváltók világával, hála a Prime szériának, a lelkesedése pedig azóta is töretlen, legyen szó mozgóképről vagy figurákról. 2021-ben kezdett újságírással foglalkozni, jelenleg a Rebo.hu kreatív igazgatója és felelős szerkesztője is. Jelmondata: Soká éljen Starscream!

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Godzilla x Kong: Új birodalom
Filmek

Megtalálták Adam Wingard utódját a Godzilla x Kong folytatására

Ígéretes rendezőt kapott a Godzilla x Kong következő fejezete.

Godzilla x Kong: The New Empire
Filmek

A Marvel egyik írója dolgozik a Godzilla x Kong folytatásán

Készül a Godzilla x Kong folytatása, miután rekordokat döntött az új film.

Godzilla x Kong: Új birodalom
Filmek

A Top Gun: Maverick miatt kellett anno újraforgatni a Godzilla Kong ellen jeleneteit

A rendező beszélt még többek között arról is, hogy ki ihlette a...