Főoldal Filmek Kiderült, mi lesz a Fox új X-Men filmjének címe, és hány részesre tervezik
Filmek

Kiderült, mi lesz a Fox új X-Men filmjének címe, és hány részesre tervezik

Múlt hónapban már írtunk arról, hogy a Fox új X-Men filmmel készül, de akkor még erről vajmi keveset lehetett tudni.

904

Múlt hónapban már írtunk arról, hogy a Fox új X-Men filmmel készül, de akkor még erről vajmi keveset lehetett tudni.

Egy igazi képregényfalóval akadt dolga most a Fox-nak, hiszen a Csillagainkban a hiba film rendezője, Josh Boone azzal állított be a 20th Century Fox vezetőihez, hogy támadt egy remek ötlete, amit New Mutants névre keresztelt, s rögtön trilógiával indítanák az új korszakot. Hát nem csodás, nagyszerűen hangzik, hogy végre olyan veszi kezei közzé az X-Men franchise-t, aki él-hal a projektért, ebből még tényleg jó is kisülhet. A rendező látszólag teljesen extázisban van.

A kreatív forgatókönyveiről ismert Boone elárulta, hogy társírója, és egyben régi barátjával Knate Gwaltney-val gyerekként imádták Chris Claremont és Bill Sienkiewicz elismert regényét, a Demon Bear Saga-t. A rendező még azt is elárulta, hogy saját képregényt is kreáltak Gwaltney-vel gyerekkorukban, ami meglehetősen sötétre és érdekesre sikerült. A regény történetszála nagyban eltért a szokásos X-Men-ekétől, mint amiket akkoriban olvashattak a rajongók.

Miután elkészítettük a Csillagainkban a hiba című filmet, csináltunk egy képregényt is a Fox-nak, ami rögtön egy háromrészes New Mutants film lett, melyek története egymásra épít. A projekt kezdetén még Comic Life-nek neveztük, s valamennyi képet szeretett sorozatainkból merítettük, ezzel szerettük volna prezentálni, hogy milyen filmet is akarunk csinálni. Megmutattuk őket Simon Kinberg-nek, az X-Men franchise producerének is, akinek nagyon bejöttek a tervek. Az elmúlt másfél évben végig erre készültünk, számtalan helyen megfordultam, amolyan felfedező utakon voltam, de már megjelenési dátumunk is van.

Boone megemlítette azt is, hogy a Csillagainkban a hiba film forgatókönyvíróit, Scott Neustadter-t, valamint Michael H. Weber-t már tavaly augusztusban felkeresték, és felbérelték őket, hogy ragadjanak tollat és ceruzát, és készítsenek egy szkriptet az Új mutánsok címszóval érkező trilógia első felvonásához, mialatt ő és Gwaltney egy másik projektjen tartotta szemét.

A New Mutants egy klasszikus csapatfelállásra fog emlékeztetni, melynek oszlopos tagja lesz Mirage, Wolfsbane, Sunspot, Cannonball, Magik és Warlock is, és aminek története a Demon Bear-t fogja feldolgozni.

A hónap elején jelentek meg azok a pletykák, miszerint a Fox jövő nyáron Montreálban egy új X-Men filmen kezd majd el dolgozni, amit végül Boone meg is erősített, hogy ez valóban a New Mutants spin-off lesz. A stúdió spin-off-okkal szeretné újraéleszteni az X-Men franchise-t, hiszen az X-Men: Apokalipszissel csúfosan befürödtek idén. Később Kinberg azt is elárulta, hogy a továbbiakban vezetői produceri feladatokat is ellát majd, és készülni fog egy olyan film is, melynek középpontjában Jennifer Lawrence, Michael Fassbender, James McAvoy és Nicholas Hoult áll, de itt meg kell jegyeznünk, hogy a színészek Fox-szal kötött három részre szóló szerződésük lejárt az Apokalipszissel.

A Fox következő mutáns filmje a Logan lesz, melyet Hugh Jackman főszerepében 2017. március 3-tól láthatunk. Kíváncsian várjuk, hogy James Mangold miként zárta le a címszereplő életét, mert Logan-t többet nem láthatjuk az X-Men-ek között.

dc-es-marvel-univerzum

Szerző
Czanik Gergely

A DC és Marvel Multiverzum egyik adminja vagyok. Továbbá a YouTube csatornánkra igyekszem jobbnál-jobb videókat gyártani.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Star Wars
Filmek

Megváltozott James Mangold készülő Star Wars: A Jedik hajnala alcíme?

Egy biztos, a Star Wars: A Jedik hajnala az első Jedi történetét...

Indiana Jones és a sors tárcsája
BREAKINGFilmkritikák

Indiana Jones és a sors tárcsája kritika

Indiana Jones visszatér a mozikba, és megérte 15 évet várni rá?