Főoldal Sorozatok Kiderült, hogy ki az Ahsoka előzetesében látott rejtélyes idegen
Sorozatok

Kiderült, hogy ki az Ahsoka előzetesében látott rejtélyes idegen

Rövid leírást kaptunk az Ahsoka előzetesében látható rejtélyes alakról, Marrokról

253
Ahsoka Marrok

Nagyjából két hét telt el a várva-várt sorozat, a Star Wars: Ahsoka előzetesének bemutatása óta. A kétperces videóban rengeteg régi arc köszönt vissza, mint pl. a Star Wars: Lázadókból ismert Ezra Bridger, Sabine Wren, Hera Syndulla, illetve az aranyos, de mégis sorozatgyilkos droid, Chopper. Azonban az előzetes végén felbukkant egy idegen alak is, aki a megszólalásig hasonlított az inkvizítorokra és a rajongók azóta is teóriákat gyártanak a fickó kilétéről.

Azt már tudjuk egy ideje, hogy Ahsoka ellenfelét Marroknak hívják, ami miatt jogosan merült fel A klónok háborúja című sorozatban látott Embo nevű fejvadász – akinek a „háziállata” szintén erre a névre hallgatott – , de sokan a The Force Unleashed-játékok főszereplőjét Galen Mareket szerették volna viszontlátni a karakter képében. Azonban a lehető leghivatalosabb forrás, a starwars.com egy csapásra eltörölte az összes agymenést és elméletet, rövid leírást adva a rejtélyes alakról.

Nem kell túlgondolni a dolgot: Marrok tényleg egy inkvizítor

A starwars.com hivatalos adatai szerint:

“A rejtélyes Marrok egykor inkvizítorként tevékenykedett és a Birodalom parancsára Jedikre vadászott, jelenleg azonban Morgan Elsbeth alatt tevékenykedik zsoldosként, igencsak sötét tetteket végrehajtva. Az ütött-kopott páncélba öltözött harcos még mindig a szokásos, kör alakú markolattal rendelkező, vörös és duplapengéjű kardját forgatja.”

Évről-évre bővül Vader inkvizítorainak listája, így nem meglepő, hogy újabb taggal gyarapodik a Jedi-vadászok hosszú sora. (Amennyiben nem a Lázadók második évadában látott Nyolcadik Fivérről van szó, aki hasonló felszerelést viselt, valódi neve és sorsa pedig egyelőre ismeretlen – a szerk.) Azonban a Főinkvizítoron, Reván és a Második Nővéren kívül Vader egyik szolgája sem kapott megfelelő rétegelést és játékidőt. Remélhetőleg Marrokkal kegyesebbek voltak az írók, mint elődjeivel.

Az előzetes alapján mindenképp úgy tűnik, hogy a még nagyon képzett Ahsoka Tano is fel kell kösse a gatyáját a zsoldos ellen, Dave Filoni pedig már többször is bizonyította, hogy nemigen szeret csalódást okozni. A Rosario Dawson főszereplésével érkező Ahsoka teljesen az ő terepe lesz, sokan ráaggaták gúnynévként a „Lázadók 5. évada” titulust, ami tekintve a settinget, a karaktereket és a fő antagonistát (Thrawn) egyáltalán nem áll messze a valóságtól. A hivatalos előzetest alább tekintheted meg:

Szerző
Kelemen Richárd

Star Wars történetek, összefoglalók, toplisták, valamint könyv és képregénybemutatók heti rendszerességgel!

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Star Wars: Skywalker kora
Filmek

Ian McDiarmid egy elmélettel állt elő arról, hogy Palpatine császár szexelt-e

Belegondolni is vad, hogy Palpatine szexelt, de miért ne tette volna?

Star Wars: The Acolyte
Filmek

A Star Wars: The Acolyte állítólag megcélozta a nyári megjelenést

A The Acolyte az utóbbi évek legjobban várt Star Wars-sorozata.