Főoldal Filmek Kevin Feige volt az első ember, akinek James Gunn elújságolta, hogy ő lesz a DC Studios társelnöke
Filmek

Kevin Feige volt az első ember, akinek James Gunn elújságolta, hogy ő lesz a DC Studios társelnöke

A Marvel Studios vezetője volt, akinek James Gunn először elújságolta a nagy hírt

342
James Gunn

A hét elején robbant a hír, hogy James Gunn és Peter Safran lesznek az immáron hivatalos DC Universe frontembere. James Gunn elmondása szerint az első ember, akinek elmondta, hogy a DC Comics filmes, televíziós és animációs részlegének vezetésére szerződött, nem más volt, mint Kevin Feige, a Marvel Studios elnöke.

Gunn mindezt közösségi oldalán egy tweetben árulta el a rajongóknak, amikor is egy mára már törölt tweetre válaszolt, amelyben azt kérdezték, hogy a The Suicide Squad – Az Öngyilkos osztag rendezője utálja-e Feige-et és a Marvelt most, hogy a rivális képregénycég filmjeit vezeti. Sokak fejében még mindig úgy van, hogy a Marvel és a DC Comics háborút vív egymással, és utálják egymást a készítők, miközben az igazság éppen ennek az ellenkezője. Többször elmondták már maguk a vezetők is, hogy nincs semmiféle harag egymás iránt, figyelemmel kísérik egymás munkáit, illetve osztoznak a sikerekben.

A rendező válaszában annak az ellenkezőjét állította, amit a kérdező feltett, és azt mondta, hogy Feige volt az első ember, akinek szólt, miután elvállalta a munkát, majd azután az HBO Max saját sorozatának főszereplőjét alakító John Cena következett, aki a Peacemaker – Békeharcos című sorozattal lopta be magát a rajongók szívébe. Azt is elmondta, hogy bár a DC és a Marvel versenytársak lehetnek, mindkét cégnek közös célja, hogy “a moziba járás élményét élettel telve és életben tartsák”.

A kérdéssor onnan ered, hogy Gunn az évek során mind a Marvelnek, mind a DC-nek dolgozott. Mielőtt elvállalta volna Az Öngyilkos osztagot és a már említett HBO Max sorozatát, Gunn A galaxis őrzői és annak folytatása, A galaxis őrzői vol. 2. című filmeken dolgozott a Marvelnél, jelenleg pedig a trilógia befejezésén munkálkodik.

A DC-s munka ellenére Gunn továbbra is a Marvellel dolgozik most, hiszen több projekt is a csőben van. A jövő hónap végén érkezik a Galaxis Őrzőinek egy ünnepi különkiadása a Disney+ streaming szolgáltatóra, illetve A galaxis őrzői vol. 3. utómunkája is hátra van még. A filmet jövő májusban fogják bemutatni, egyszóval bőven akad még munkája a Marvelnél, mielőtt minden figyelmével a DC-re fókuszálna.

James Gunn
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események