Főoldal Filmek James Gunn és Peter Safran vezeti a DC filmes, televíziós és animációs divíziókat; ők lettek a DC Studios vezetői
FilmekBREAKING

James Gunn és Peter Safran vezeti a DC filmes, televíziós és animációs divíziókat; ők lettek a DC Studios vezetői

A Warner Bros. Discovery megtalálta a saját Kevin Feige-jét.

341
DC Univerzum

Az elmúlt hónapokban többször is olvasni lehetett arról, hogy David Zaslav elnök-vezérigazgató Kevin Feigehez hasonló embert keres a DC Films élére. Előbb Dan Lin producert szemelték ki, de ő visszautasította, de úgy tűnik, hogy a stúdió megtalálta a vezető egyént, s rögtön kettőt. James Gunn és Peter Safran a DC filmes, televíziós és animációs tevékenységének új vezetői.

A The Hollywood Reporter adta hírül elsőként, hogy James Gunnt és Peter Safrant nevezték ki a DC Studios – a Marvel Studios mintájára – társelnökévé és társ-vezérigazgatójává, amely a Warner Bros. Discovery DC Films részlegét váltja fel. A lap értesülései szerint Gunn és Safran alkalmazása november 1-jén lép életbe. Ők ketten négy évre szóló szerződést írtak alá, ebből kiderült, hogy Gunn napjai meg vannak számlálva a Marvelnél, hiszen a szerződés értelmében csak a DC Studiosnál veheti fel a munkáját.

A DC Studiosnál betöltött új szerepkörükben James Gunn és Peter Safran közvetlenül a Warner Bros. Discovery vezetőjének, David Zaslavnak fognak jelenteni. Emellett szorosan együtt fognak dolgozni Michael De Lucával és Pam Abdyval, a Warner Bros. Film Group társelnökeivel és vezérigazgatóival.

A DC a világ egyik legszórakoztatóbb, legerősebb és legikonikusabb karaktereivel rendelkezik, és nagyon örülök, hogy James és Peter egyedülálló és egymást kiegészítő tehetségei csatlakoznak világszínvonalú csapatunkhoz, és felügyelik a mesés DC-univerzum kreatív irányítását. Több évtizedes filmes tapasztalatuk, a kreatív közösséghez fűződő szoros kapcsolatuk és a szuperhősök rajongóit világszerte elkápráztató, bizonyított sikereik egyedülállóan alkalmassá teszik őket arra, hogy hosszú távú stratégiát dolgozzanak ki a film, a televízió és az animáció területén, és a kreatív történetmesélés következő szintjére emeljék ezt az ikonikus franchise-t.

David Zaslav

James Gunn és Peter Safran is szoros kapcsolatot ápol a Warner Bros. és a DC Entertainment cégekkel. Gunn írta és rendezte a kritikusok által sokra becsült a The Suicide Squad – Az Öngyilkos osztag című filmet, valamint az HBO Max saját gyártású Peacemaker – Békeharcos című sorozatát, míg Safran az Aquaman és a Shazam! producere.

“Megtiszteltetés számunkra, hogy ezeknek a DC-karaktereknek az intézői lehetünk, akiket gyerekkorunk óta szeretünk” – tette hozzá James Gunn és Peter Safran. “Alig várjuk, hogy a világ legtehetségesebb íróival, rendezőivel és színészeivel együttműködve egy olyan integrált, többrétegű univerzumot hozzunk létre, amely továbbra is lehetővé teszi az érintett művészek egyéni kifejezésmódját. A Superman, Batman, Wonder Woman, Aquaman, Harley Quinn és a DC többi karaktere iránti elkötelezettségünket csak az emberi lehetőségek csodája iránti elkötelezettségünkkel tudjuk felérni, amit ezek a karakterek képviselnek. Izgatottan várjuk, hogy világszerte felpezsdítsük a színházi élményt, miközben a valaha mesélt legnagyobb, legszebb és legnagyszerűbb történetek közül mesélünk el néhányat.”

James Gunn
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...