Főoldal Filmek A Warner Bros. továbbkeresi a DC-filmek új főnökét, miután megszakadtak a tárgyalások Dan Lin producerrel
Filmek

A Warner Bros. továbbkeresi a DC-filmek új főnökét, miután megszakadtak a tárgyalások Dan Lin producerrel

A DC Moziverzum vezető nélkül maradt, miután Dan Lin nem vállalta el az irányítást.

361
DC Univerzum

A Warner Bros. Discovery vezetősége kénytelen újra összedugni a fejüket a DC Extended Universe jövőjével kapcsolatban, miután Dan Lin producer visszautasította a lehetőséget, hogy átvegye a filmes és televíziós franchise irányítását. Még nyár közepén számoltunk be arról, hogy a Warner Bros. és a Discovery fúzió új vezetősége Kevin Feigehez hasonló embert keresnek, aki vaskézzel irányíthatja a DC Moziverzumot.

A CNBC értesülései szerint Dan Lin nem veszi át a Warner Bros. Discovery DC filmek és televíziós egységének irányítását. Sokan biztosra vették, hogy ő lesz a az egyszemélyes ember, de a tárgyalások megszakadtak, és nem sikerült megegyezni. A Warner Bros. részvényei 50%-ot zuhantak, mióta a stúdió egyesült a Discoveryvel, és David Zaslav vezérigazgató kézbe vette a DC Extended Universe kusza irányítását. Lin jó választásnak tűnt, mivel a DC Comics nagy rajongójaként olyan sikerekért felelős, mint a A Lego kaland és az Az, de úgy döntött, hogy marad a Ridebacknél, a saját film- és tévés cégénél.

A jelek szerint a legnagyobb problémát az okozta, hogy a cégével milyen tulajdoni jogot kap ebben az üzletben, és hogy a Warner Bros. Discovery miként tervezte kompenzálni őt a munkájáért. Lin abban bízott, hogy a stúdióval a Ridebacket értéke megnő majd, de a tárgyalások megrekedtek.

Zaslav korábban megkereste a 20th Century Studios korábbi főnökét, Emma Wattsot a szereppel kapcsolatban, de ő visszautasította. Még személyesen is találkozott Linnel, hogy megpróbálja meggyőzni őt a DCEU átvételéről, de most állítólag “több” más jelölttel is tárgyal.

Még augusztusban az ügyvezető így nyilatkozott: “Újraindítottuk a dolgokat. Úgy gondoljuk, hogy a DC-ből egy sokkal erősebb, fenntarthatóan növekvő üzletágat építhetünk. Ennek részeként a minőségre fogunk összpontosítani. Nem adunk ki egyetlen filmet sem, mielőtt az elkészülne. A DC-t még jobbá tudjuk tenni.”

Néhány kritikai és kereskedelmi siker ellenére a Warner Bros. több rossz, mint jó filmet szállított, magyarul nagy baj van házon belül. Bárki is kapja ezt a munkát, jó kérdés, hogy végig tudja-e vinni Walter Hamada tervét, miszerint a Crisis on Infinite Earths adaptációja előtt rebootot kap a DCEU a Flash című filmmel.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

CinemaCon Warner Bros. Discovery
Filmek

CinemaCon: A Warner Bros. Discovery bemutatója

A Warner Bros. Discovery összes bemutatott produkciója a 2024-es CinemaCon alatt.

Max
Filmek

A Netflix és Disney+ után a Max is leszámol a jelszómegosztókkal

A Max is bevezeti, hogy nem oszthatjuk meg előfizetésünket másokkal.

A holnap határa
Filmek

Tom Cruise és Warner Bros. új megállapodása után tényleg elkészülhet A holnap határa 2.

A Warner Bros. vezetői is nagyon akarják A holnap határa folytatását.