Főoldal Filmek Kevin Feige megszólalt, mit gondol James Gunn kinevezéséről a DC Studios élére, és azért
Filmek

Kevin Feige megszólalt, mit gondol James Gunn kinevezéséről a DC Studios élére, és azért

De azért be is szólt a rendezőnek, van még munkája a Marvelnél.

324
Kevin Feige

Természetesen a Marvel Studios vezetője sem hagyta szó nélkül, hogy két napja James Gunn társelnökké és vezérigazgatóvá lépett elő a frissen megalapított DC Studios élén. Kevin Feige és Gunn köztudottan jó kapcsolatot ápolnak, s Feige már akkor figyelemmel kísérte a rendező munkáját, amikor a Disney kirúgta, s a Warner Bros. felajánlott egy filmet. És a jelek szerint most sem lesz ez máshogy.

Egyik szemünk sír, a másik nevet Gunn kinevezése után. Egyfelől megcsillant a fény az alagút végén, jó kezekbe került a DC Comics adaptációk sorsa, ugyanakkor a négyéves szerződés kimondja, hogy nem dolgozhat a Marvellel, vagyis A galaxis őrzői vol. 3. lesz a rendező utolsó munkája, s nagy valószínűséggel az Őrzőknek is befellegzett – ebben a formában egészen biztosan. A hír után Feige azt mondta, hogy “Én leszek az első a sorban, hogy bármit megnézzek, amit ő csinál”.

A Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! premierjén a Deadline Hollywoodnak adott interjújában Feige röviden megosztotta gondolatait a nagy bejelentésről, hogy James Gunn Peter Safran producerrel együtt irányítja majd Superman, Batman és a többi DC-hős és gazember jövőjét. Azzal is viccelődött Feige, hogy még nem végzett teljesen a Marvellel, hiszen még hátravan A galaxis őrzői ünnepi különkiadás és A galaxis őrzői vol. 3. is.

Nos, mostantól májusig még rengeteg munkája van a Marvelnél, amivel ő is tisztában van, de utána én leszek az első a sorban, hogy bármit megnézzek, amit ő csinál.

Kevin Feige

Gunn A galaxis őrzői első filmje óta dolgozott a Marvelnek, majd éppen a trilógia utolsó felvonásán dolgozott, s négy éve a Disney kirúgta az, amikor ellentmondásos tweetjei kerültek elő 2008-ból és 2009-ből. Kirúgása után bocsánatot kért, hatalmas támogatást kapott a rajongóktól és a munkatársaktól, és a DC-hez szerződött, hogy megírja és megrendezze Az Öngyilkos osztagot.

Az akkori vezető, Alan Horn végül kegyeibe fogadta a száműzött rendezőt, így befejezheti azt, amit megálmodott, és miután elmesélte Űrlord és a többi s-fej utolsó történetét, az útja visszavezet a DC-hez. Gunn a DC Studios kreatív oldalát fogja irányítani, míg Safran az üzleti és gyártási elemeket fogja felügyelni. Gunn és Safran továbbra is rendező és producer marad, és mindketten a Warner Bros. Discovery vezérigazgatójának, David Zaslavnak fognak közvetlenül jelenteni.

James Gunn
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...