Főoldal Filmek Kevin Feige elárulta, hogy Happy Hogan eredetileg meghalt a Vasember 3. részében
Filmek

Kevin Feige elárulta, hogy Happy Hogan eredetileg meghalt a Vasember 3. részében

Jon Favreau nem állt készen arra, hogy maga mögött hagyja a Vasembert.

560
Pókember: Idegenben
Forrás: Marvel Studios

Jon Favreau a színészkedés mellett a rendezésért is kapott kreditet. Ő rendezte a Marvel Moziverzum első filmjét 2008-ban, a Vasember című filmet, majd visszatért a második részre, azóta pedig kisebb megszakításokkal, de állandó szereplő a Tom Holland által megformált Pókember-filmekben. Úgy tűnik azonban, hogy Happy Hogan majdnem meghalt a Vasember 3. részben.

A ComicBook oldalnak adott interjúban a Marvel Studios főnöke, Kevin Feige és a Pókember: Nincs hazaút sztárja, Jon Favreau elmagyarázta, mi történt majdnem karakterével:

Volt egy kis eltérés a forgatókönyvben a végső filmhez képest, ami abban állt, hogy Happy meghalt. Jon-nak volt egy megjegyzése – ez az egyik legfontosabb megjegyzés, amit a Marvelnél adott nekünk -, ami így szólt: “Mi lenne, ha Happy súlyosan megsérülne, de nem halna meg?”

Kevin Feige

Akinek esetleg nem lenne meg a sztori, akkor a Vasember 3. eseményei során Happy Hogan (Jon Favreau) súlyosan megsérül, amikor az “ál” Mandarin terrortámadást követ el a TCL Chinese Theatre-ben, és kómába esik a karakter. Szerencsére Happy túlélte, és végül a 2017-ben Pókember: Hazatérés című filmben visszatér Peter Parker segítőjeként – akit mentora, Tony Stark bízott meg a feladattal. De a dolgok alakulhattak volna másképp is.

Nem hazudik! Ez igaz, ez igaz. Egyetértettek ezzel, és nagyon boldog vagyok, hogy részese lehettem ennek, és hogy a kezdetektől fogva ott lehettem Tom Hollanddal. Olyan öröm vele dolgozni, és [a Pókember rendezőjével] Jon Watts-szal, aki hihetetlenül tehetséges, egyszerűen jó ezt a kapcsolatot folytatni [a Marvel Studios-szal]. Ez az életem nagy része, és ezek az emberek a barátaim, és egyben olyanok is, akikkel együtt dolgozom.

Jon Favreau

A Hazatérés után Happy rövid időre feltűnt a Bosszúállók: Végjáték fináléjában, majd a Pókember: Idegenben című filmben ott folytatta a mentor szerepét, ahol elkezdte. Legutóbb pedig a Pókember-trilógiában láttuk, de a karakterrel még találkozunk a jövőben.

Feige hozzáfűzte még, hogy Favreau nélkül most nem tartana ott az MCU, ahol, ugyanis rendezőként kulcsfontosságú szerepet játszott a The Infinity Saga alakulásában. “Már sokszor elmondtam, az MCU egyáltalán nem lenne ez Favreau úr nélkül” – tette hozzá Feige. “Nyilvánvalóan a Vasember, nyilvánvalóan minden ott, de ami igazán csodálatos az, hogy Happy Hogan szíve és lelke [közöttünk] maradt”.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események