Főoldal Játékok Készül az új Tom Clancy’s Ghost Recon-játék
Játékok

Készül az új Tom Clancy’s Ghost Recon-játék

A pletykák szerint a Ubisoft már dolgozik a következő Ghost Recon-játékon, 2025-2026-ban várható.

222
Tom Clancy's Ghost Recon Breakpoint
Forrás: Ubisoft

Január 30-án terjengős, bennfentes cikkel jelentkezett az Insider Gaming a Ubisoft háza tájáról. Tom Henderson iparági bennfentes szerint a Ubisoft számos új játékon dolgozik, köztük a nagy múltú Tom Clancy’s Ghost Recon következő részén is, amely valamikor 2025-2026-ben várható.

Henderson már 2023 júliusában szivárogtatott infókat a Ghost Recon következő részéről. A bennfentes szerint a Ubisoft Project Over néven fejleszti a játékot. A történetről annyit szivárogtatott, hogy egy fiktív Naiman háborúban játszódhat. A széria valós politikai és katonai eseményeket szokott fiktív szereplőkkel, cselekménnyel feldolgozni, hasonlóan Tom Clancy műveihez. A naimanok egy középkori törzs voltak a mai Mongólia nyugati részén, így elképzelhető, hogy a játék helyszíne Mongólia vagy a mongol-orosz-kínai hármashatár lesz. De az is lehet, hogy teljesen fiktív helyet és konfliktust kap a játék.

A Tom Clancy’s Ghost Recon egy taktikai shooter széria, amelynek első részét 2001-ben adta ki a Ubisoft. A széria 2017-ben kapott egy nagyobb újragondolást a Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands néven, amely egy nagyszabású nyitott világú és taktikai külső nézetes shooter lett Bolívia földjén, amelyben 4 fős coop és PVP multiplayer módok is voltak. A játékban az Egyesült Államok Hadseregének elit különleges alakulatát irányíthatjuk a CIA támogatásával, akiknek beceneve a Ghost. A Wildlans óta a csapatot Anthony “Nomad” Perryman vezeti, őt irányítjuk a játékban. A legutóbbi rész a 2019-es Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint volt, amely sajnos bukásnak bizonyult a Ubisoft elhibázott marketingje és a játék állapota miatt. Azonban a Ubisoft Paris csapata nem hagyta magára és az évek során kijavították és bővítették a szoftvert a rajongói igények alapján. A Ubisoft Bucharest dolgozott még egy ingyenes, belső nézetes battle royale PVP játékon Tom Clancy’s Ghost Recon Frontline címen, ám ezt a nagyon negatív visszhang és a cég körüli problémák után törölték a megjelenés előtt 2022-ben.

Nem ez az egyedüli játék, amely a Tom Clancy univerzumban készül a Ubisoftnál. Hivatalosan jön az ingyenes, PVP multiplayer Tom Clancy’s The Division Heartland a legendás Red Storm csapatától és a Massive Entertainment is elkészíti a The Division 3. részét is. A Ubisoft Toronto egy ideje már dolgozik a Splinter Cell Remake-en és valamikor idén várható az ingyenes belső nézetes PVP shooter XDefiant is, amely akár a Call of Duty kihívója is lehet. Az új Tom Clancy’s Ghost Recon valószínűleg a korábbi részek nyitott világú taktikai külső nézetes formuláját vinné tovább. Hivatalosan még nem erősítette meg a játékot a Ubisoft, így a fentieket kezeljük pletykaként, nagy fenntartásokkal.

Tom Clancy's Ghost Recon Wildlands
Forrás: Ubisoft
Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu felelős szerkesztőjeként.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Skull & Bones
Játéktesztek

Skull & Bones teszt

A Skull & Bones egy megviselt, lestrapált csatahajó, ami gyorsan alásüllyed a...

Skull and Bones
Játékok

A Skull and Bones helyett újra népszerű az Assassin’s Creed IV: Black Flag

Az új kalózos játék helyett a Ubisoft korábbi klasszikusához térnek vissza a...

Star Wars Outlaws
Játékok

Egy éven belül megjelenik a Star Wars Outlaws és az új Assassin’s Creed

2025 márciusig kiadják a Star Wars Outlaws és az Assassin’s Creed Codename...