Főoldal BREAKING Készül a Tom Clancy’s The Division 3
BREAKINGJátékok

Készül a Tom Clancy’s The Division 3

A Ubisoft egy sajtóközleményben leplezte le, hogy készül a poszt apokaliptikus széria harmadik része.

245
Tom Clancy's The Division 2

Szeptember 21-én egy sajtóközleményben jelentette be a Ubisoft, hogy Julian Gerighty lesz az executive producere a Tom Clancy’s The Division franchize-nak. Gerighty már egy évtizede dolgozik a Ubisoftnál. Kreatív rendezőként a The Crew játékon dolgozott először, aztán ő felelt a The Division első és második részért is, amelyek igen sikeres játékok voltak. Jelenleg szintén ő a kreatív rendezője a 2024-ben érkező Star Wars Outlaws játéknak. A messzi-messzi galaxis után úgy tűnik, hogy a kreatív rendező visszatér a The Division világához.

A The Disivion első része 2016-ban jelent meg a svédországi Massive Entertainment csapatától. Egy vírusfertőzés utáni poszt apokaliptikus Egyesült Államokat mutatott be, ahol az ilyen helyzetekre kiképzett ügynökök vették fel a harcot az utcai bandákkal és zsoldosokkal. A játék egy nyitott világú looter-shooter RPG volt, amelyben szabadon bejárhattuk New York City egy részét egyedül és társainkkal coopban is. Ugyan döcögősen indult, de eladásokban sikeres játék lett, az első héten rekordmennyiségű 330 millió dolláros bevételt generált. A folytatás a Tom Clancy’s The Divison 2 rá három évre, 2019-ben jelent meg, amelyben már Washington D.C.-ben kalandozhattunk. Szintén sikeres játék volt és a Massive a mai napig támogatja apró tartalmi frissítésekkel, korábban még egy kiegészítőt is kapott.

A Ubisoft már az első játék sikere után önálló franchise-t szeretett volna, így a játékok mellé érkeztek könyvek és képregények, illetve egy film is tervben van évek óta Jessica Chastain és Jake Gyllenhaal főszereplésével. A Ubisoft másik csapata, a Red Storm Entertainment már dolgozik a kizárólag multiplayer The Division Heartland, illetve készül a mobiltelefonos The Division Resurgence is. A franchise-nak az évek során komoly rajongó tábora lett, Gerighty szerint 40 millió játékosuk van. A Ubisoft korábban azt közölte, hogy nem terveznek folytatást, ám úgy tűnik ez időközben megváltozott, hiszen a sajtóközleményben megerősítették, hogy hamarosan készül a The Division 3.

A Massive jelenleg két játékon dolgozik, ugyanis december 7-én jön az Avatar: Frontiers of Pandora, majd 2024-ben valamikor a Star Wars Outlaws. A The Division 3 fejlesztése csak ezután várható, amelyről még semmilyen részletet nem árultak el, de elég nagy a valószínűsége, hogy még ebben a konzolgenerációban érkezik.

Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu felelős szerkesztőjeként.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Avatar: Frontiers of Pandora
Játékok

Két sztori DLC-t is kap az Avatar: Frontiers of Pandora

A Ubisoft leleplezte a játék megjelenése után érkező tartalmakat.

Assassin's Creed Mirage
Játékok

Assassin’s Creed Mirage teszt

Az orgyilkos széria legújabb része visszanyúlt az alapokhoz.

The Crew Motorfest
Játékok

The Crew Motorfest teszt

Kihívója akadt a Forza Motorsportnak?

Assassin's Creed Mirage
Játékok

Arab szinkronnal is játszható az Assassin’s Creed Mirage

A legújabb előzetes szerint az új Assassin’s Creed arab nyelven is végigjátszható.