Kapaszkodjatok meg, mielőtt elolvasnátok, mennyibe fognak kerülni a PlayStation 5 játékok

Van egy nagyon rossz hírünk!

A Sony hét közepén tartotta legújabb PlayStation Showcase virtuális rendezvényét, ahol többek között bejelentettek egy új God of War címet, Roxfort kitárja kapuit a világ előtt az új Harry Potter-játékban és még mozgásban is megmutatták nekünk a Spider-Man: Miles Morales spin-offot. De kétségtelen, hogy az este legfontosabb pillanata sokak számára az volt, amikor a konzolgyártó leleplezte PlayStation 5 pontos megjelenését és árát.

A PlayStation 5 lemezmeghajtó nélküli Digital Edition és a lemezes nagytestvér november 19-én kerül majd az európai boltok polcaira (az Egyesült Államokban, Japánban, Kanadában, Mexikóban, Ausztráliában, Új-Zélandon és Dél-Koreában már november 12-én), míg a sima lemezes kiadásért 184,999 Ft-ot kérnek a hazai forgalmazók, addig a kisebb, kompaktabb meghajtó nélküli gépért 149,999 Ft-ot. Sokaknak már ez sem nyerte el tetszését, majd a next-gen játékok árcéduláival teljesen sokkolták a világot.

A konzoljátékok áremelésére számítani lehetett, hiszen évek óta nem történt emelés, de ilyen mértékű emelésre talán senki sem számított. A korábbi évek 18-20 ezer forintos címeihez képest közel harmincezer forintba fognak kerülni az új játékok a PlayStation 5 konzolon, ami nem kevés drágulás a korábbi generációhoz képest. De nyilván, akadnak itt olcsóbb árcédulával ellátott játékok is, amivel szeretnének kedveskedni a konzol indulásánál, és ezekből fogunk most megnézni néhányat a hazai forgalmazók listájáról:

  • Marvel’s Spider-Man: Miles Morales Ultimate Edition – 29.999 Ft
  • Marvel’s Spider-Man: Miles Morales – 21.999 Ft
  • Demon’s Souls – 29.999 Ft
  • Demon’s Souls (Remake) – 29 999 Ft
  • Sackboy A Big Adventure – 26.999 Ft
  • Destruction AllStars – 29.999 Ft

Ha valaki az indulás napján szeretné kézbe venni az új konzolt, és kipróbálni az új Pókember-játékot, akkor bizony mélyen a zsebébe kell nyúlnia, s legalább 172 ezer forintot kiadni, szemben az új Xbox Series konzolcsaláddal, ami jóval olcsóbb szórakozást kínál legalább ilyen jó minőségben. A Microsoft másik utat választott, ők inkább a havidíjas szolgáltatásra mentek rá, vagyis 4190 Ft-os Xbox Game Pass szolgáltatásért cserébe több száz játékkal lehet játszani, köztük akár már a legújabbakkal is. Ha kiszámoljuk, akkor csaknem fél éven keresztül játszhatunk több tucat játékkal Xboxon egy PlayStation 5 játék áráért. A probléma csak az, nem mindegyik PlayStation játék jelenik meg Xboxra is. De ilyen árak mellett sokkal kedvezőbb választás lehet egy Xbox Series X vagy Xbox Series S masina. A döntés a ti kezetekben van.

Total
0
Shares
Previous Article

TESZT: eFootball PES 2021 Season Update

Next Article

Itt van minden ami a legutóbbi Nintendo Direct Mini: Partner Showcase-en bemutatásra került

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!