Főoldal Filmek Johnny Depp-pel az élen érkezik A Karib-tenger kalózai 6. része?
Filmek

Johnny Depp-pel az élen érkezik A Karib-tenger kalózai 6. része?

A legfrissebb jelek szerint a Disney A Karib-tenger kalózai 6. részén dolgozik, főszerepre pedig Johnny Deppet szeretnék megtartani.

876

A legfrissebb jelek szerint a Disney A Karib-tenger kalózai 6. részén dolgozik, főszerepre pedig Johnny Deppet szeretnék megtartani.

A Geeks Worldwide állítása szerint a Disney a háttérben elkezdett dolgozni A Karib-tenger kalózai legújabb részén. Habár a tavaly bemutatott A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja nem volt olyan sikeres, mint a 2011-ben bemutatott A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken című produktum, a Disney nem zárkózik el egy folytatástól, amiben természetesen Jack Sparrow kapitányt ezúttal is Johnny Depp játszaná. Igen ám, de a közelmúlt eseményeinek fényében néhány kérdés felmerül Johnny Depp neve és az ő szerepvállalása mellett a Disneynél.

Azt nem tudjuk, hogy a Disney hogyan dönt, és milyen módon mérlegeli a dolgokat. Azt viszont egy beszámolóból tudjuk , hogy A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja három írója, név szerint Ted Elliott, Terry Rossio és Jeff Nathanson fognak dolgozni a hatodik rész forgatókönyvén. Azt is sikerült kideríteni, hogy a folytatásra visszatér Joachim Rønning rendező, miután elkészült a Demóna folytatásával.

A Karib-tenger kalózai franchise 2003-ben indult útjára Johnny Depp-pel, és A Fekete Gyöngy átka hatalmas sikere után azonnal berendelték a folytatást, s a Disney rögtön trilógiának minősítette a projektet. A film végül egy Oscar-jelölést is hozott Deppnek, aki az elmúlt évek alatt szépen lassan leépítette magát és karrierjét. Nevezetesen exfelesége, Ambert Heard vádolta meg a színészt visszaéléssel, valamint olyan híreket is hallani lehetett, hogy egyik színésztársát öklével fenyegette, legutóbbi filmje forgatás alatt. A probléma ezzel csak az, hogy James Gunnt két hete a Disney kirúgta az évekkel korábbi bejegyzései miatt, holott az elmúlt időben megbánta korábbi tettét, a rajongók és a színészek is imádják Gunnt, ehhez képest most egy olyan színész adná a több milliárd dolláros franchise arcát, aki többször is balhéba keveredett az utóbbi években. Jerry Bruckheimer producert korábban már kérdezték arról, hogy eltudná-e képzelni A Karib-tenger kalózait Johnny Depp és Jack Sparrow páros nélkül.

Nem látok erre esélyt. Bármely sikeres franchise titka az, hogy tehetséges embereket kell választani, és Johnny teljes mértékben kulcsfontosságú szerepet játszik a Kalózok sikerében. Az ő karaktere mindent egybevéve olyan egyedi, kedvelt és szemtelen.

Kétségtelen, hogy a franchise és Jack Sparrow összenőtt az évek alatt, de azért akadnak még más karakterek a történetben, akik átvehetnék a kormánykereket. Hogy mikor érkezhet a hatodik rész, nehéz megmondani, ugyanis Joachim Rønning 2020-ig a Demóna második részével van elfoglalva, így legkorábban is csak 2020-ban kezdődhet A Karib-tenger kalózai 6. rész forgatása, és még a bemutatóról nem is esett szó. Így valamikor 2022 körül várhatjuk Jack Sparrow következő kalandját.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események