Főoldal Sorozatok Joe Dante rendező azzal vádolja a Disneyt, hogy Grogu terve lemásolta Gizmót a Szörnyecskékből
Sorozatok

Joe Dante rendező azzal vádolja a Disneyt, hogy Grogu terve lemásolta Gizmót a Szörnyecskékből

Egyszerűen csak lenyúlták Gizmo tervét, amikor megrajzolták Grogut?

361
The Mandalorian
Forrás: Star Wars

A Szörnyecskék rendezője, Joe Dante kifakadt A mandalori közkedvelt karaktere kinézete miatt, mert állítása szerint a Disney+ első élőszereplős Star Wars-sorozata szemtelenül lenyúlták Gizmó tervét, amikor megálmodták a Bébi Yodát, azaz Grogut.

A Disney+ 2019-ben indult A mandalori című sorozattal, az első élőszereplős Star Wars-tévésorozattal. A rajongók azonnal lecsaptak a címszereplő fejvadász kalandjai, de a legtöbb vitát a lehengerlő cliffhanger befejezés váltotta ki. A célpontról, akit Din Djarin fel akart kutatni, kiderült, hogy egy olyan lény, akit a rajongók azonnal “Baby Yoda”-nak kereszteltek el. Később megtudtuk, hogy a Gyermek neve Grogu, bár az eredeti becenév megmaradt. Rengeteg teória megjelent Groguval kapcsolatban, hogy egy klón, mert hasonlít a legendás jedimesterre. Joe Dante, a Szörnyecskék rendezője azonban nem rajong érte.

A San Francisco Chronicle-nek adott interjújában Dante kifejtette véleményét Groguról, és a karaktert Gizmóhoz hasonlította, majd leszögezte, hogy szerinte a sorozat készítők lenyúlták az 1984-es klasszikus karakter dizájntervét.

Azt hiszem, a [Szörnyecskék-filmek] hosszú életűsége igazán kulcsfontosságú ehhez az egy karakterhez [Gizmo], aki lényegében olyan, mint egy baba. Ami persze elvezet a Bébi Yoda témájához, ami teljes mértékben lopott, és egyszerűen csak lemásolták. Szégyentelenül, azt hiszem.

Joe Dante

Csak mellékesen jegyeznénk meg, hogy Yoda először az 1980-as a Star Wars V. rész – A Birodalom visszavág című filmben tűnt fel, és Grogu lényegében pont úgy néz ki, mint a nagy jedimester csak kicsiben. De nem mehetünk el a hasonlóságok mellett sem, és bizonyára a Mogwai is ott lebegett a tervezők fejében, amikor megrajzolták Bébi Yodát, de túlzás azt állítani, hogy egy-az-egyben másolásról lenne szó.

Grogu eredetére visszatérve még mindig nem tudjuk, hogy ki mentette meg a Jedi-templomból, vagy hogy hol volt a folytatásos trilógia eseményei alatt. A Boba Fett könyve után megerősítést nyert, hogy nem volt ott Luke Skywalker Jedi Kiképző Akadémiáján, amikor Snoke legfőbb vezér leromboltatta az épületet, de akkor hol volt?

Többek közöett erre szeretnénk választ kapni a sorozat folytatásában. A mandalori 3. évadát 2023 telén mutatják be a Disney+ streaming szolgáltatón.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Disney+
Filmek

Bob Iger elárulta, a Disney+ mikor vet véget a jelszómegosztásnak

Azon előfizetők napjai meg vannak számlálva, akik megosztják a Disney+ előfizetésük jelszavát...

Kívánság
Filmek

Rég várt gyermektartalmakkal vár a Disney+ áprilisban

A gyerekeknek nagysikerű műsorokkal készül áprilisban a Disney+.