Wide Screen
Image default
Filmek

Joaquin Phoenix egyszerűen kisétált az interjúról, mikor az újságíró a Joker-film kapcsán feltett egy sokat vitatott kérdést

Bár a Joker-film elhozta a Velencei Nemzetközi Filmfesztivál díját, ugyanakkor a kritikusok egy dologgal kapcsolatban aggodalmukat fejezték ki.

A Warner Bros. és Todd Phillips rendező Joker alkotásának eddig rendkívül pozitív fogadtatásban volt része, sőt, még az Arany Oroszlán díjat is elhozta a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválról, azonban a szakma nagyjai aggodalmukat fejezték ki az eredettörténet feldolgozásával kapcsolatban, ugyanis a készítők Joker oldaláról mutatják be a filmet, hogy miként vált Arthur Fleck a DC képregények őrült bohócává. Vagyis egyfelől a készítők szimpátiát mutatnak Jokerrel, ami esetleg ösztönzőként is hathat a karakterhez hasonló identitás zavarban szenvedő betegekre nézve.

A The Telegraph újságírója fel is tette a kérdést Joaquin Phoenixnek, hogy mit gondol, a film bizonyos jelenetei vagy pillanatai esetleg inspirálhatják-e azokat az embereket, akik Fleckhez hasonlóan kegyetlen társadalmi bánásmódban részesültek, és lehetnek-e ennek tragikus következményei – gondolva itt az elmúlt évek fegyveres tömegmészárlásaira. A színészt azonban sokkolta a kérdés, nem kívánt válaszolni az újságírónak, inkább kiviharzott az interjúról.

Miután a Warner Bros. PR-osai közbeavatkoztak, Phoenix visszatért, hogy befejezzék az interjút, de érthető okok miatt a színész nem kívánt belemenni egy ilyen kényes témába, hogy a Joker-film ösztönző lehet-e társadalmunkra, s lavinát indíthat-e el a mentálisan sérült személyek körében.

Joker

Még több a témában...

Ewan McGregor, mint Fekete Maszk csatlakozott a Birds of Prey forgatásához

Kévés Bence Mihály

Megvan, hogy mely színész váltja Ben Afflecket a Batman jelmezben?

Kévés Bence Mihály

A Bosszúállók rendezője, Joss Whedon rendezi a Batgirl-filmet

Kévés Bence Mihály

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Elfogad Tovább