Joker

Joaquin Phoenix egyszerűen kisétált az interjúról, mikor az újságíró a Joker-film kapcsán feltett egy sokat vitatott kérdést

Bár a Joker-film elhozta a Velencei Nemzetközi Filmfesztivál díját, ugyanakkor a kritikusok egy dologgal kapcsolatban aggodalmukat fejezték ki.

Bár a Joker-film elhozta a Velencei Nemzetközi Filmfesztivál díját, ugyanakkor a kritikusok egy dologgal kapcsolatban aggodalmukat fejezték ki.

A Warner Bros. és Todd Phillips rendező Joker alkotásának eddig rendkívül pozitív fogadtatásban volt része, sőt, még az Arany Oroszlán díjat is elhozta a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválról, azonban a szakma nagyjai aggodalmukat fejezték ki az eredettörténet feldolgozásával kapcsolatban, ugyanis a készítők Joker oldaláról mutatják be a filmet, hogy miként vált Arthur Fleck a DC képregények őrült bohócává. Vagyis egyfelől a készítők szimpátiát mutatnak Jokerrel, ami esetleg ösztönzőként is hathat a karakterhez hasonló identitás zavarban szenvedő betegekre nézve.

[penci_related_posts dis_pview=”yes” dis_pdate=”no” title=”Még több a témában…” background=”” border=”” thumbright=”yes” number=”4″ style=”grid” align=”none” withids=”” displayby=”tag” orderby=”date”]

A The Telegraph újságírója fel is tette a kérdést Joaquin Phoenixnek, hogy mit gondol, a film bizonyos jelenetei vagy pillanatai esetleg inspirálhatják-e azokat az embereket, akik Fleckhez hasonlóan kegyetlen társadalmi bánásmódban részesültek, és lehetnek-e ennek tragikus következményei – gondolva itt az elmúlt évek fegyveres tömegmészárlásaira. A színészt azonban sokkolta a kérdés, nem kívánt válaszolni az újságírónak, inkább kiviharzott az interjúról.

Miután a Warner Bros. PR-osai közbeavatkoztak, Phoenix visszatért, hogy befejezzék az interjút, de érthető okok miatt a színész nem kívánt belemenni egy ilyen kényes témába, hogy a Joker-film ösztönző lehet-e társadalmunkra, s lavinát indíthat-e el a mentálisan sérült személyek körében.

Joker

Total
4
Shares
Previous Article
Amerika Kapitány

A Disney már a Bosszúállók: Végjáték Oscar-jelöléséért kampányol

Next Article
Kylo Ren

Fény derül Kylo Ren eredettörténetére, azonban a Star Wars írója szerint ez nem mindenkinek fog tetszeni

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!