Wide Screen
Image default
Filmek

Joaquin Phoenix egyszerűen kisétált az interjúról, mikor az újságíró a Joker-film kapcsán feltett egy sokat vitatott kérdést

Bár a Joker-film elhozta a Velencei Nemzetközi Filmfesztivál díját, ugyanakkor a kritikusok egy dologgal kapcsolatban aggodalmukat fejezték ki.

Bár a Joker-film elhozta a Velencei Nemzetközi Filmfesztivál díját, ugyanakkor a kritikusok egy dologgal kapcsolatban aggodalmukat fejezték ki.

A Warner Bros. és Todd Phillips rendező Joker alkotásának eddig rendkívül pozitív fogadtatásban volt része, sőt, még az Arany Oroszlán díjat is elhozta a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválról, azonban a szakma nagyjai aggodalmukat fejezték ki az eredettörténet feldolgozásával kapcsolatban, ugyanis a készítők Joker oldaláról mutatják be a filmet, hogy miként vált Arthur Fleck a DC képregények őrült bohócává. Vagyis egyfelől a készítők szimpátiát mutatnak Jokerrel, ami esetleg ösztönzőként is hathat a karakterhez hasonló identitás zavarban szenvedő betegekre nézve.

A The Telegraph újságírója fel is tette a kérdést Joaquin Phoenixnek, hogy mit gondol, a film bizonyos jelenetei vagy pillanatai esetleg inspirálhatják-e azokat az embereket, akik Fleckhez hasonlóan kegyetlen társadalmi bánásmódban részesültek, és lehetnek-e ennek tragikus következményei – gondolva itt az elmúlt évek fegyveres tömegmészárlásaira. A színészt azonban sokkolta a kérdés, nem kívánt válaszolni az újságírónak, inkább kiviharzott az interjúról.

Miután a Warner Bros. PR-osai közbeavatkoztak, Phoenix visszatért, hogy befejezzék az interjút, de érthető okok miatt a színész nem kívánt belemenni egy ilyen kényes témába, hogy a Joker-film ösztönző lehet-e társadalmunkra, s lavinát indíthat-e el a mentálisan sérült személyek körében.

Joker

Még több a témában...

Valójában Henry Cavill és a Warner közötti beszélgetésre nem került sor, bár a stúdió szeretné, ha Superman visszatérne

Kévés Bence Mihály

Bukta volt a Ragadozó madarak, de jelentések szerint a Warner egy másik Harley Quinn filmen dolgozik

Kévés Bence Mihály

Henry Cavill már tárgyal Superman visszatéréséről

Kévés Bence Mihály

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat