Jessica Henwick

Jessica Henwick beismerte, nehéz volt, miután Daisy Ridley kapta Rey szerepét

Egy hajszálon múlott, hogy nem Jessica Henwick kapta Rey szerepét.

Volt egy pillanat, mikor Jessica Henwick színésznő is versenyben volt a Star Wars: Az ébredő Erő és ezzel együtt a folytatástrilógia főszerepéért. A szerepet végül Daisy Ridley kapta, ennek ellenére mégis láttunk Henwicket Jessika Pava, egy X-szárnyú pilóta szerepében. Az NME készített interjút a színésznővel, ahol beismerte, hogy mennyire nehezen tudott megbékélni azzal a tudattal, hogy nem ő kapta Rey szerepét a történetben.

Ezt az időszakot egy nagyon hosszú és fárasztó folyamatnak írta le a Vasököl színésznője. Mi sem bizonyítja jobban, hogy mennyire szerette volna a szerepet, hogy a casting után még hat hónappal is ezen agyalt.

Nagyon nehéz volt számomra, amikor nem kaptam meg a szerepet. De értem, miért – Daisy Ridley olyan hihetetlen munkát végzett, és teljes mértékig ez az ő utazása volt. Nem nekem szánták ezt a kalandot – az életem teljesen más lett volna.

Bár a képernyőn rendkívül kis szerepet kapott Pava, mégis a rajongók egyik kedvenc karakterévé nőtte ki magát a képregényekben, miután sikerült kiharcolnia egy főszerepet magának Poe Dameron egyik kezdeti képregénysorozatában.

Henwick még év elején a Star Wars: Skywalker kora bemutatója után árulta el, hogy bizony ő is nagyon szerette volna a franchise főszerepét. Akkor Rey szereplőválogatásáról így nyilatkozott:

Ó, istenem! Ez kib***ott hat hónap volt. Hosszú idő volt. Valójában egy másik karakter meghallgatásán voltam, szóval hat hónapot töltöttem ennek a karakternek a meghallgatásával. És ezután végül J.J. azt mondta, ’azt akarom, hogy szerepelj a filmben, és szeretnék egy karaktert írni neked’. Így született Jess Pava. Szóval ez egy nagyon, nagyon hosszú tapasztalat volt. Nehéz, mert elég régóta csinálom ezt, hogy tudjam, bemész meghallgatásra, elteszed az elmédbe, nem gondolsz rá, és nem táplálsz érzelmeket bele.

Az ébredő Erő szerepe után Henwick olyan nagysikerű sorozatban kapott szerepet, mint az HBO közkedvelt Trónok harcában, vagy a Marvel Vasököl című sorozatában, most pedig akciósztárként készül visszatérni. Következő darabja a Love and Monsters lesz Dylan O’Brian (Az útvesztő-trilógia) oldalán, de a Mátrix 4. részében is láthatjuk majd Keanu Reeves és Carrie-Ann Moss folytatásában.

Jessica Henwick
Total
2
Shares
Previous Article
Leslye Headland

Nagyon izgalmasnak ígérkezik a tavasszal bejelentett női főszereplős Star Wars Disney+ sorozat

Next Article

TESZT: Chicken Police

Related Posts