JÁTÉKTESZT: Crackdown 3

Kezünkbe került a Microsoft legújabb Exkluzív játéka, amely már most bekerült a redmondi cég Game Pass bérlet rendszerébe!

Kezünkbe került a Microsoft legújabb Exkluzív játéka, amely már most bekerült a redmondi cég Game Pass bérlet rendszerébe!

Előzmények


A múlt esztendőben a Microsoft nem kényeztetett el minket túl sok exkluzív játékkal, azonban volt egy pár jó mint például az Ashen, a Sea of Thieves, vagy a Forza Horizon 4. Ezek közül csupán az utóbbi hozta azokat a számokat és azt a sikert amit elvártak tőle Redmondban. Ilyen előzmények mellett igazán nehéz év áll a Microsoft és vele együtt az Xbox felhasználók elé főleg akkor, ha egy jó minőségű single player játék beszerzése a cél. Most nézzük az idei év első ilyen játékát!


A programot egy egészen fura szerencsétlenségi sorozatnak köszönhetően, már 2010 óta fejlesztgetik-csiszolgatják és erre az évre jutottak el odáig, hogy kiadható állapotba kerüljön. Az ilyen játékok felé a múltban ért csalódások, kellemetlenségek miatt az emberek már eleve nem támasztanak magas elvárásokat. Így a Crackdown is hasonló előítéleteknek volt kitéve, viszont közel nem lett akkora katasztrófa mint azt előzetesen várták.

Élet a halál után...

A játék egyik legfontosabb és legelső kérdése, amelyet a játékos elé tár a ma már egyre jobban kihaló félben lévő karakterválasztás. Igen, a rajongók fellélegezhetnek Terry Crews itt is választható főszereplő lett és szokásosan beleéli magát az ügynök szerepébe. A játék története alapján New Providence utcáit, épületeit bolygatjuk és dúljuk fel a Terra Nova katonáival folytatott harcunk során. Rengeteg fegyver található benne és a harc hőfoka általában a maxra van tekerve, így aki nem feltétlen a jó sztorit keresi egy játékban nagyon is élvezni fogja a “kaszabolást”. Az események kibontakozását úgy érhetjük el, hogy különböző helyeket kell lerombolnunk és felszabadítanunk a Terra Nova fennhatósága alól, így elérhetővé válnak minibossok, akik elvezetnek végül Elizabeth Niemandig. Ő ugyanis a Terra Nova vezére.

Játékmenet

Valahogy mégis hiányérzete támad az embernek pár óra harc után. A játék egyszerűen annyira ismétlődő és monoton, nehéz benne megtalálni azt az indokot amiért valaki a kezében tartja és nem teszi le. Menj az egyik állomásra győzd le azt és meggyengül a miniboss. Csináld ezt meg 5x és harcolhatsz is vele. Ráadásul minden hasonló helyen ugyan azt kell tenni, még annyira sem változatos mint a Mafia III ilyen vonatkozású rendszere. Nagy kár, az amúgy egészen ígéretes történetet ilyen laposra venni a kreativitás hiánya miatt egy hatalmas elpocsékolt lehetőség. A térkép maga nem hatalmas, de kellőképpen nagy és jól bejárható. Ahogy Jaxon fejlődik úgy válnak különböző részei a városnak nyitottá és úgy nő az esélyünk egyes helyszín kitakarítása során az életben maradásra.

VÉGSZÓ

Az egész játék kicsit olyan megúszóra sikerült. A Crackdown teljesíti azt, amiért a széria rajongói meg fogják venni, de nem fog valószínűleg túlságosan sok új játékost bevonzani. Érdekes lehet a játék az olyan Xbox tulajdonosok számára, akik rendelkeznek Game Passel. Ugyanis rögtön bekerült a bérlet játékai közé, így ők ingyenesen meg is szerezhetik azt. Nagyon sokáig készült, és hányattatott sorsa volt ezért a legtöbb játékos minden nagyobb várakozás nélkül tekintett rá. Aki szintén így tesz, annak egy igazán fun játék lesz, hiszen nagyon magas szinten pörög az akció és gyakorlatilag egy pillanatra sincs megállás. Mindent összefoglalva a rajongóknak ez a játék kötelező, még a game passel rendelkezőknek szintén ajánlott kipróbálni.

A játék február 15-én jelent meg, mi Xbox One S konzolon próbáltuk. A februári játéközön másik kiemelkedő játékának, a Metro Exodusnak a tesztjét tőlünk itt találhatjátok!

Total
2
Shares
Previous Article

KRITIKA: Alelnök

Next Article
Obi-Wan Kenobi

A Disney egy Obi-Wan Kenobi sorozatot készít a Disney+ platformra?

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!