Főoldal Filmek James Wan arról mesélt, hogy a DC Univerzum újjáépítése milyen hatással volt az Aquaman és az elveszett királyságra
Filmek

James Wan arról mesélt, hogy a DC Univerzum újjáépítése milyen hatással volt az Aquaman és az elveszett királyságra

Többszöri halasztás uán idén decemberben végre mozikba kerül az Aquaman 2. része.

615
Aquaman és az elveszett királyság
Forrás: Warner Bros.

Többször elhalasztották már az Aquaman és az elveszett királyság bemutatóját, ami sokak szerint aggodalomra adhat okot. Rossz hírek érkeztek az első tesztvetítésekről, bár Jason Momoa szerint biztos helye van a karakternek a DC Studios tervében. A stúdió vezetői eddig nem nyilatkoztak Aquaman sorsáról, hogy milyen szerepet szánnak a karakternek a teljesen átszervezett univerzumban.

Most viszont a film rendezője, James Wan megerősítette, hogy néhány változtatást eszközölt a készülő folytatáson, hogy az illeszkedjen a DC Univerzum újjáépítéséhez, bár úgy tűnik, hogy a történet nagyrészt önálló marad. Nem titok, hogy a folytatás már átesett néhány körös újraforgatáson, és nem egyszer hallottunk pletykákat katasztrofális tesztvetítésekről. Az első film még 2018-ban több mint 1 milliárd dollárt keresett világszerte, de hogy a folytatás iránt is ugyanekkora lesz-e az érdeklődés, azt nehéz megmondani.

Nemrég a The Hollywood Reporternek adott interjújában James Wan rendezőt arról kérdezték, hogy pontosan mennyi “igazítást” kellett végrehajtania a filmen a DC Studios megalakulása és a DC Univerzum újjáépítése miatt. Néhány hét múlva a mozikba kerülő Flash: A Villám című filmmel új fejezet kezdődik, sok minden változni fog a DC Comics adaptációival a filmvásznon.

Végig alkalmazkodnom kellett. A DCU rengeteg különböző verzión ment keresztül, és az egyik kihívás ebben a filmben az volt, hogy követni tudjam, mi történik.

Szerencsére az Aquaman-univerzum elég távol áll a világ többi részétől. Sok különböző víz alatti királyságot megismerünk, amelyek nem feltétlenül kapcsolódnak a többi film és karakter történéseihez, így ebből a szempontból önállóak vagyunk. Így a saját történetemet önállóan tudom elmesélni anélkül, hogy túlságosan befolyásolna, ugyanakkor figyelnem kell arra, hogy mi történik.

James Wan

Az említett változások között szerepel egy stáblista alatti jelenet Michael Keaton Batmanjével – amit még Jason Momoa erősített meg -, amelyet aztán Ben Affleck Batmanjével forgattak újra, és mivel a Crisis on Infinite Earths füzetek adaptációját elvetették James Gunn és Peter Safran érkezésével, már egyáltalán nem szerepel a filmben Batman.

Az Aquaman és az elveszett királyságban, amikor egy ősi hatalom szabadul el, Aquamannak egy valószínűtlen szövetségest kell összefognia, hogy megvédje Atlantiszt és a világot a visszafordíthatatlan pusztulástól.

A filmben Jason Momoa (Aquaman), Nicole Kidman (Atlanna), Patrick Wilson (Orm), Amber Heard (Mera), Yahya Adbdul-Mateen II (Black Manta) és Dolph Lundgren (Nereus király) mellett új szereplők is feltűnnek Pilou Asbæk, Vincent Regan és Indya Moore személyében.

Az Aquaman és az elveszett királyság 2023. december 20-án érkezik a mozikba.

Aquaman
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események