Főoldal Filmek Jelentések szerint nem ment túl jól az Aquaman és az elveszett királyság tesztvetítése
Filmek

Jelentések szerint nem ment túl jól az Aquaman és az elveszett királyság tesztvetítése

Tényleg annyira nagy a baj, hogy Jason Momoa távozik Arthur Curry szerepéből?

591
Aquaman és az elveszett királyság
Forrás: Warner Bros.

Több különböző forrás is arról számolt be, hogy a tesztvetítések alatt a közönség nem fogadta jól James Wan közelgő Aquaman-filmjének folytatását. Nem hivatalos forrásból kaptuk a jelentést, mivel azonban olyan valaki szellőztette meg a hírt, aki gyakran közel ül a tűzhöz, talán van némi alapja. Könnyen elképzelhető, hogy ez állhat Jason Momoa döntése mögött is, akiről lassan fél éve pletykálják már, hogy egy másik szerepre ácsingózik James Gunn és Peter Safran vezetése alatt.

Eltekintve néhány hivatalos fotótól gyakorlatilag semmit sem tudunk az Aquaman és az elveszett királyság című filmről, amit a tervek szerint idén decemberben mutatnak be a mozikban. A film eredeti premierje tavaly lett volna, de a pandémia és más okok miatt megcsúsztak a munkálatokkal, majd a rendező bejelentette, hogy a vizuális effektek véglegesítése miatt egy évvel eltolják azt.

Több bennfentes szerint a DC Comics folytatását nem fogadta túl jól a tesztvetítések közönsége. Sőt, úgy emlegetik, hogy “az eddigi legrosszabb DC-film”. A franchise néhány filmjét elnézve ez elég nagy teljesítmény lenne, nem tették magasra a mércét eddig sem, most pedig még ennél is rosszabb filmmel állnának ki a közönség elé? Talán Momoa ezért dönthetett Lobo mellett – amit szintén nem erősítettek még meg.

Fontos leszögeznünk, hogy ezek a korai reakciók általában túlzóak, ám Jeff Sneider újságíró is hasonló rosszról számolt be, ezért érdemes komolyabban venni a mostani jelentést. Sneider is úgy hallotta, hogy az Aquaman 2. “borzalmas”, a kritikus véleménye szerint ez az oka annak, hogy a franchise sztárja kilépne Aquaman szerepéből, és egy másik karaktert keltene életre a DC Univerzumban.

Egymásnak ellentmondó hírekről lehetett olvasni Momoa helyzetéről és egy esetleges másik szerepről, de James Gunn megerősítette, hogy ugyanazt a színészt nem fogják két szerepben is játszatni. Ha valóban ennyire rosszra sikerült az Aquaman folytatása, akkor ez egyet jelent azzal, hogy a film után Momoa távozik, és Lobót játssza a jövőben. Ez válasz lehet arra is, hogy télen miért volt annyira lelkes abban a videóban, amit nem sokkal azután osztott meg, hogy találkozott a DC Studios két vezetőjével.

Itt jegyeznénk meg azt is, hogy az első Aquaman sem győzőtt meg mindenkit, sokaknak nem tetszett, mégis kasszasiker volt. A stúdiók azonban hajlamosak komolyan venni a tesztvetítések reakcióit, így ha igazak a mostani hírek, akár a Warner Bros. Discovery jelentős változtatásokra is elszánhatja magát, hogy javítsanak a filmen, bár ez ismét egy ellentmondás azzal, miszerint túlköltekeztek, s nem kap több pénzt Wan a pótforgatásra.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Milly Alcock
Filmek

Megvan, mikor láthatjuk Milly Alcock Supergirl-filmjét a mozikban

Kitűzték a Supergirl: Woman of Tomorrow bemutatóját.

Superman
BREAKINGFilmek

James Gunn megmutatta Superman teljes jelmezét

A kép alapján tökéletes Superman lesz David Corenswet.

Joker: Kétszemélyes téboly
Előzetesek

Magyar szinkronnal is észvesztő lett a Joker: Kétszemélyes téboly előzetese

Úrrá lesz az őrület a Joker: Kétszemélyes téboly nagy előzetesében.