Főoldal Filmek James Cameron elárulta, hogy az Avatar mellett szerinte mi a 3 legjobb 3D-s film
Filmek

James Cameron elárulta, hogy az Avatar mellett szerinte mi a 3 legjobb 3D-s film

A 3D-technológia csúcsát az Avatar jelenti.

393
Avatar: A víz útja
Forrás: 20th Century Studios

Több mint tíz év után az Avatar bemutatójára készülünk, hogy James Cameron visszarepítse a rajongókat Pandora mesés világába. Az Avatar: A víz útja jövő héten kerül a mozikba, a rendező pedig már a világot járja a film sajtókörútján. A sajtótájékoztatón több érdekes dolgot is megosztott már a készítők a folytatásokról.

2009-ben az Avatar korszakalkotó volt a 3D-és élményben, 13 évvel később a folytatás még ennél is jobb élményt biztosít. Mára gyakorlatilag meghalt a 3D-technológia, többnyire csak a mozikban élvezhetjük ezt, mivel a tévégyártók leálltak a fejlesztésével. Van egy ember azonban, aki kitart a 3D mellett, ő pedig nem más, mint James Cameron. A folytatások forgatókönyvírása mellett azzal töltötte idejét Cameron, hogy tanulmányozzon más produkciókat, és a Cinema Blendnek adott új interjújában még azt is elárulta, hogy szerinte melyek a legjobb 3D-s filmek.

A Pi élete, Ang [Lee] filmje, és Martin Scorsese Hugója, sőt, Ridley Scott Prometheusza is – ezeket a filmeket a csúcsra járatták 3D-ben. Ezek elismerésre méltó filmek. Ezek mind olyan rangon aluli konverziós filmek, ahol a filmkészítők nem törődtek vele, vagy a stúdió nem engedte, hogy 3D-ben forgassanak – ténylegesen forgassanak. Ezek nem olyan jók. És azt hiszem, ez ártott [a 3D-nek].

James Cameron

Cameron már több mint egy évtizede fejleszti rekordot döntő kasszasikerének az első folytatását. A stúdió négy folytatást jelentett be az első részhez, kettőt már leforgattak, a másik kettő pedig arra vár, hogy az első hogyan teljesít a kasszáknál. A rendező a második és harmadik részt egymás után forgatta le. Cameron körülbelül egy évvel ezelőtt a Variety-nek azt is elmesélte, hogy miért döntött úgy, hogy egymás után fogja filmre venni a két részt.

A 2. és a 3. film ütemtervét kevertük össze, a jelenetek típusai és a környezetek alapján. Azt mondtam, kezeljük úgy, mintha egy hatórás minisorozat lenne, és csak egyszer megyünk Frankfurtba. A 2. és a 3. rész összes jelenetét egyszerre fogjuk felvenni. Nagyjából ez volt a motívum. Problémát jelentettek a színészek beosztása is. Bármit, amit egy adott színésszel kellett csinálni, a 2. és a 3. összes jelenetét együtt vettük fel – és egy kicsit a negyedik részből is. A gyerekek miatt is fontos volt, mert a 4. film 25. oldalán a történet közepén hat évet öregednek. Szóval mindenre szükségem volt előtte, és minden, ami ezután következik, azt majd később csináljuk meg.

James Cameron

Az Avatar: A víz útja több mint egy évtizeddel az első rész eseményeit követően meséli el a Sully család (Jake, Neytiri és gyermekeik) történetét; a rájuk leselkedő veszélyeket, az életben maradásért vívott harcaikat, az őket sújtó tragédiákat és azt, meddig képesek elmenni, hogy biztonságban tudhassák egymást.

Az Avatar: A víz útja 2022. december 15-én jön ki, az Avatar 3. két évvel később, 2024. december 20-án kerül a mozikba.

Avatar: A víz útja
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Avatar: A víz útja
Filmek

Milyen technológiákat használtak az Avatar: A víz útja készítésénél?

Az Avatar: A víz útja forradalmi újításokat hozott a vizuális effektek készítésében.

Avatar: A víz útja
Filmek

Az Avatar 6. és az Avatar 7. ötletei már ott motoszkálnak James Cameron fejében

Az Avatar 5. nem zárja le James Cameron univerzumát, további tervek vannak.