Főoldal Filmek Az Avatar 3. részben és a további folytatásokban új kultúrákat és klánokat fedezhetünk fel Pandorán
Filmek

Az Avatar 3. részben és a további folytatásokban új kultúrákat és klánokat fedezhetünk fel Pandorán

Az Avatar: A víz útja Pandora víz alatti világát mutatja be.

53
Avatar: A víz útja

Jon Landau, az Avatar: A víz útja producere elárulta, hogy a folytatásokban egy-egy új na’vi klánt és kultúrájukat fedezhetjük fel. Az első Avatar az erdőben élő na’vikat mutatta be, Jake Sully megismerkedett az erdővel, a szent fájukkal és a repülő lényekkel, Ikran és Torukkal. James Cameron magából a Földből merített ihletet Pandora megtervezésekor.

Landau a két rész összehasonlítására egy földi példát hozott, miszerint “Azt mondom az embereknek, hogy egész életünkben a Földet járhatnánk, és nem látnánk az összes csodát, amit a Föld tartogat”, vagyis arra akart utalni a franchise producere, hogy Pandora ugyanilyen sokszínű környezetet és kultúrát tartogat a mozinézők számára. A Screen Rantnak adott exkluzív interjújában Landau arra utalt még, hogy az Avatar 3. és az Avatar 4. részben még többet felfedezünk Pandorából.

Az Avatar: A víz útja egy vízben élő na’vi klánt ismerhetünk meg, ami fizikailag alkalmazkodott a víz alatti élővilághoz (ha jobban megnézitek a képeket, akkor láthatjátok, hogy a na’vik farka lapátszerű, ami segíti őket az irányváltásban a vízben). Landau arra is kitért, hogy a folytatásokban Pandora különböző részeire látogatunk el, valamint az őslakosok és Eywa kapcsolatát is jobban kibontják.

A folytatások során izgatottan várom, hogy [minden egyes folytatás] új helyekre visz minket. Minden egyes folytatás új kultúrákat és új na’vi klánokat mutat be. És ez számomra azért izgalmas, mert ezzel lehetőségünk lesz arra, hogy elgondolkodjunk a világunkon. A történet során szeretnénk folytatni, hogy Pandorán minden kapcsolatban van mindennel, akár Eywa-n keresztül, akár más módon. És emlékeztetni az embereket arra, hogy kapcsolatban állunk egymással, és hogy tetteink hatással vannak a körülöttünk élő emberekre és a körülöttünk lévő világra.

Jon Landau

A 2009-ben bemutatott Avatar megmutatta Pandora szépségét az erdőn és hegyeken keresztül, miközben a na’vik bemutatásával egy új kultúrát is megismerhettünk, de még rengeteg minden vár felfedezésre ezen a távoli holdon. Míg a második film a vízi klánra fókuszál, és az elmondottak alapján a további részek nemcsak egy új történetet mesélnek el Sully családjáról, hanem új klánokat is megismerhetünk. Pandora gyönyörű sokszínűségét ismerhetjük meg ezzel az ökoszisztémával, ami a Föld ökoszisztémájából merít ihletet. Részben az is érdekes, hogy az egyes klánok hogyan alkalmazkodtak a környezetükhöz. A vízben élő klán világosabb kék színű, uszonyszerű kinövésekkel és végtagokkal, ami megkönnyíti az úszást az óceánban. Továbbá érdekes lesz azt is látni, hogy az egyes klánok hogyan és milyen kapcsolatot építettek ki Eywával.

Avatar: A víz útja
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Disney+
Filmek

Hamarosan a Disney+ is leszámol a jelszómegosztással

Egy országban már idén elindítja a jelszómegosztás elleni védelmét a Disney+.

Disney+
Filmek

A Disney+ októberi megjelenései

Októberben ezeket a filmeket és sorozatokat mutatja be a Disney+.

James Gunn
Filmek

James Gunn megnevezett 3 karaktert, akik visszatérnek a DC Univerzumban

Teljes reboot nem lesz a DC Univerzum, mivel 3 korábbi karaktert is...

WGA
Filmek

Csütörtökön hivatalosan is véget ér a hollywoodi írósztrájk

Az írósztrájk holnap véget ér, miután megszavazták a vasárnap elfogadott pontokat.