Főoldal Filmek James Cameron a Marvel és DC karaktereket kritizálta: “Mind úgy viselkednek, mintha főiskolások lennének”
Filmek

James Cameron a Marvel és DC karaktereket kritizálta: “Mind úgy viselkednek, mintha főiskolások lennének”

Idővel nem lesznek érettebbek a szuperhősök.

355
James Cameron
Forrás: 20th Century Studios

Az Avatar: A víz útja sajtókörútja hivatalosan is kezdetét vette. A New York Times interjúvolta meg a rendezőt, de nemcsak James Cameron, hanem Sam Worthington, Zoe Saldaña és Sigourney Weaver is jelen volt. A folytatás 15 évvel az eredeti Avatar után játszódik, így Cameron számára fontos volt, hogy főhősei, Jake Sully (Worthington) és Neytiri (Saldaña) érettebbek legyenek. Cameron azzal érvelt, hogy az érettség hiányzik a Marvel- és DC-filmeket benépesítő karakterekből.

Az elmúlt években többen kritikát fogalmaztak meg a szuperhősök ellen. Először a legenda Martin Scorsese fakadt ki, amiért a Bosszúállók kitaszították filmjét a vetítőtermekből, majd Ridley Scott, Francis Ford Coppola és Jane Campion is hangot adott. Most pedig James Cameron mondta el, hogy szerinte mi a legnagyobb baj a Marvel és a DC Comics filmjeivel.

Zoe és Sam most szülőket játszanak, 15 évvel később. Az első filmben Sam karaktere a mélybe veti magát a repülő lényéről, és lényegében megváltoztatja a történelem menetét ennek az őrült, majdnem öngyilkos ugrásnak az eredményeként. Zoe karaktere pedig leugrik egy faágról, és azt feltételezi, hogy odalent néhány szép nagy levélre érkezik, ami tompítja a zuhanását. De ha szülő vagy, nem így gondolkodsz. Szóval mint öt gyerekes szülők én úgy gondolom, hogy “Mi történik, ha ezek a karakterek felnőnek, és rájönnek, hogy a saját túlélésükön kívül is van felelősségük?”

Amikor megnézem ezeket a nagy, látványos filmeket – hozzátok fordulok Marvel és DC -, nem számít, hány évesek a karakterek, mind úgy viselkednek, mintha főiskolások lennének. Vannak kapcsolataik, de valójában nincsenek. Soha nem mondanak le a hősködésről a gyerekeik miatt. Ezek azok a dolgok, amelyek igazán megalapoznak minket, és erőt, szeretetet és célt adnak nekünk. Ezek a karakterek nem tapasztalják meg ezeket, és szerintem nem így kell filmet csinálni.

James Cameron

Az Avatar: A víz útja egy másik dolog miatt is kilóg a sorból. A víz alatti jeleneteknél forradalmi új technológiát használtak. Cameron a film nagy részét nagy víztartályokban forgatta, és a színészek arra gyúrtak, hogy percekig visszatartsák a lélegzetüket, hogy Cameron hosszabb ideig tudja fényképezni őket. A víz alatti jelenetek nem újak, a múltban több filmet is forgattak már így, de az Aquaman is túlnyomó részt a víz alatt játszódik, szóval felmerül a kérdés, mi szükség volt erre. Cameron egyszerűen letudta azzal, hogy “Ó, nem is tudom, talán azt, hogy jól néz ki?” A rendező szerint ezzel elérték azt, hogy a néző úgy érezze, hogy a karakterek valóban a víz alatt lennének, s nem számítógépes trükkökkel festik meg a jelentet.

Avatar 2.
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Aliens vs. Avengers
Másvilág

A Marvel összeereszti a Bosszúállókat a Xenomorphokkal a képregényekben

Már nagyon várták a rajongók, hogy a Bosszúállók és a Xenomorph összecsapjon.

Megfojtott virágok
Filmek

Zack Snyder és Leonardo DiCaprio tárgyaltak Lex Luthor szerepéről, végül egy jó ötlettel álltak fel

Szerepet nem kapott, de Leonardo DiCaprio ötletét végül Zack Snyder filmre vitte.

Pókember: Idegenben
Filmek

Kitűzték a Pókember 4. forgatásának időpontját, de ki lesz a rendezője?

Ki lesz Jon Watts utódja a Pókember 4. rendezői székében?