Wide Screen
Image default
Filmek

J.J. Abrams rendező elárult egy titkot Kylo Ren maszkjáról a Star Wars: Skywalker korából

J.J. Abrams egy rajongói teóriát erősített meg azzal kapcsolatban, hogy a Star Wars: Skywalker kora készítői miért ragasztották meg Kylo Ren maszkját

Kylo Ren még a Star Wars: Az utolsó Jedikben összetörte a „nevetséges maszkot”, miután Snoke legfőbb vezér kioktatta tanítványát, most azonban J.J. Abrams a Star Wars: Skywalker kora rendezője megerősített egy rajongói teóriát az Empire oldalnak, éspedig hogy Kylo Ren megragasztott maszkja valójában egy utalás a japán kincukoroi törött kerámia javítás művészetére.

Nagyon is szándékos dolog, hogy az összetört maszkban ábrázolják őt. Mint a klasszikus japán képzőművészetben, ahol kerámia edényeket készítenek, majd – miután összetörik őket – megjavítják. Az így keletkezett törések egyféleképpen a darab szépségét hangsúlyozzák az eredetihez viszonyítva. A megtört Kylo Ren vizuális ábrázolására szolgál a maszk. Ez olyasvalami, ami történetéről árulkodik. Végezetül a maszkja nem rejti el, és lelepleződik a viselkedése.

J.J. Abrams

Vagyis a „hegeket” ábrázoló koncepció kettős jelentéssel bír, egyfelől a törékenységet, másrészről az erősség szimbóluma, ami meglehet, utalás Kylo Ren újabb belső vívódására. Erre tett utalást az Oscar-díjas Chris Terrio forgatókönyvíró is, aki mélyebbre ásott Kylo Ren és Rey bonyolult kapcsolatában.

Az utolsó Jedik legérdekesebb jelenetei közzé tartozik Rey és Ren kapcsolata. Megpróbáljuk felgöngyölíteni a bonyolult kapcsolatot, ami valójában már a VII. rész bemutatója óta jelen van. Mikor Ren levette a maszkot, egy meztelenség volt közte és Rey között, amit senki másnak nem fejezett ki. Rian izgalmas módon fejezte ezt ki, de nekünk pedig lehetőségünk válik még mélyebbre ásni.

Chris Terrio

J.J. Abrams múltkori portrécikke után Terrio szavain is érezhető, hogy nem szeretnék megjavítani Az utolsó Jedik sokat vitatott témáit, tiszteletben tartják Rian Johnson döntését, s inkább csak méltóképpen szeretnék lezárni a Skywalker-sagát.

A Star Wars: Skywalker kora bemutatója december 19-én lesz.

Star Wars: Skywalker kora

Még több a témában...

Mégsem mutatják be a mozikban a Cloverfield 3-at?

Kévés Bence Mihály

J.J. Abrams alighanem az évtized üzletét ütötte nyélbe a WarnerMedia cégcsoporttal

Kévés Bence Mihály

[FRISSÍTVE] Borítók és hivatalos képek a Star Wars: Az utolsó Jedikből

Kévés Bence Mihály

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Elfogad Tovább