J.J. Abrams

J.J. Abrams elmondása szerint nem tervezték meg a Star Wars-folytatástrilógiáját

Visszaemlékezett arra, amikor Star Wars-filmet forgatott.

A Star Wars: Az ébredő Erő és a Skywalker kora rendezője, J.J. Abrams tekintett vissza a messzi-messzi galaxisba. A direktor elmondása szerint itt tanulta meg, hogy jobban járunk, ha már a projekt elején egy kerek történetvezetéssel állunk elő. Ez beigazolja azt, hogy amikor a Disney bejelentette az új trilógiát, nem volt egy kidolgozott koncepciója, ami mentén megvalósították volna a Skywalker saga befejezését.

Nagyon megosztóra sikerült a folytatástrilógia, és nemcsak a rajongókat, de a kritikusokat is két részre bontotta. Egyesek dicsérték J.J. Abrams, Rian Johnson és a Lucasfilm munkáját, mások viszont átkozták. A legtöbb kritikát Rey származása miatt kapták a készítők, amiért nem a kitaposott ösvény mentén indultak el, hanem menet közben formálták a sztorit, így az utolsó részre mindent, köztük Rey származására is választ kellett kapnunk, ettől pedig zsúfolt lett a két és félórás film.

A Collider készített egy hosszabb interjút a rendezővel, amiben J.J. Abrams kifejtette, hogy milyen hibát követtek el a tervezés alatt, ugyanakkor elárulta, hogy olykor egy szigorú terv csak hátráltatja a munkát.

Voltak olyan projektek, amiken dolgoztam, ahol volt néhány ötletünk, de nem rágtuk át rajtuk magunkat eléggé, néha vannak ötleteink, de aztán nem engedték, hogy úgy valósítsuk meg őket, ahogy szerettük volna. Mindenféle szituációt átéltem már, ahol egy bizonyos formában megtervezed a dolgokat, és hirtelen azon kapod magad, hogy 180 fokot fordul a világ és valami mást csinálsz. Néha nagyon jól működnek, és úgy érzed, hogy „hűha, ez tényleg összejött”, máskor meg azt gondolod, hogy „ó, istenem, el sem hiszem, hogy itt tartunk.” Néha, amikor nem működik azért van, mert megtervezted, máskor pedig azért, mert nem.J.J. Abrams

J.J. Abrams azt is kifejtette, hogy a tervhez való ragaszkodás útban lehet, de jobb, ha van, mint mikor terv nélkül dolgozol. Érthető okok miatt nem mondta ki, hogy a folytatástrilógiát nem előzte meg egy nagy tervezési folyamat.

Soha nem tudhatod, de a terv megléte a legkritikusabb dolog – néhány esetben megnehezíti a dolgot -, mert különben nem tudod, hogy mit építesz. Nem tudod, hogy mit kell hangsúlyoznod. Mert ha nem tudod, hogy melyek az elkerülhetetlen részei a történetnek, akkor csak olyan jó vagy, mint az utolsó jelenetsorod vagy effekted vagy poénod vagy bármi más, de valami elkerülhetetlenhez akarsz kikötni.J.J. Abrams

Kívülállóként nehéz megmondani, hogy mi mehetett végbe a színfalak mögött, de pletykák szerint feszült volt a légkör J.J. Abrams és Kathleen Kennedy között. A rendező és producer véleménye sokszor nem egyezett, a Lucasfilm önkényesen többször is megvágta a filmet, és még ki tudja, hogy anno milyen problémákkal találták szembe még magukat.

J.J. Abrams Kathleen Kennedy Lawrence Kasdan
Total
1
Shares
Previous Article

Rengeteg új információt tudhattunk meg a Dying Light 2 kapcsán

Next Article
Deadpool

Tim Miller véleménye szerint a Marvel Moziverzumban Deadpoolnak nincs szüksége R-besorolásra

Related Posts