x
Close


Közelgő események

Játékok

iPhone-od van? Ezt az 5 AR-alkalmazást ki kell próbálnod!

Jó AR alkalmazásokat kerestetek iPhone-ra? Mutatjuk nektek, hogy miket próbáljatok ki feltétlen!

iPhone-od van? Ezt az 5 AR-alkalmazást ki kell próbálnod!
  • Publishedoktóber 4, 2017

Jó AR alkalmazásokat kerestetek iPhone-ra? Mutatjuk nektek, hogy miket próbáljatok ki feltétlen!

AR vagyis kiterjesztett valóság. Újabb szóösszetétel, amit érdemes megtanulni, hiszen ha a virtuális valóság 2016 és 2017 egyik slágere volt, akkor 2018-é biztosan az AR lesz! Mindez nagyrészt az Apple-nek is köszönhető, a kaliforniai gyártó ugyanis az iOS 11-be beépítette a kifejezetten a kiterjesztett valósághoz való keretrendszerét, az ARkit az összes, Apple A9 vagy annál újabb processzort tartalmazó készülékhez elérhető. Ez azt jelenti, hogyha iPhone SE-d, iPhone 6S-ed vagy ezeknél is modernebb telefonod van, nem lesz gond az ARKit-tet igénylő alkalmazások használatával.

Az alkalmazások száma egyelőre korlátozott, ráadásul több nem is működik hazánkban, vagy épp fizetős, de azért szép számmal találunk itthon is használható, ingyenes programokat. Most ezekből választottunk ki ötöt:

1. World Brush

Éld ki a kreatív fantáziád, az utcán parkoló autón, az iskola falán, vagy bármin amin kedved tartja. A World Brush segítségével ugyanis az egész világ egy festővászonná válik, ahova kedved szerint rajzolhatsz.  Az alkalmazásban használhatsz ecsetet, tollat, filcet is, méghozzá olyan színben, ami épp tetszik. Az alkalmazás egyszerű és nagyszerű, jól leköthet unalmasabb óráidban.

2. Inkhunter

Tetszik egy minta, de nem tudod, hogy áll rajtad? Ehhez mostantól nem kell egyből tetováltatni, elég, ha letöltöd az iPhone-odra az Inkhunter-t és a mobiloddal megnézed, hogyan is mutat a hasadon, csuklódon vagy épp a lábadon az általad kiszemelt minta. A programban megnézhetsz előre gyártott mintákat, de akár egy fotód is magadra próbálhatod.

3. Holo

Ha úgy érzed, itt az ideje, hogy lepacsizz egy oroszlánnal, akkor a Holo tetszeni fog. Az alkalmazással ugyanis a szobádba/kertedbe helyezhetsz embereket vagy épp állatokat, amikkel interakcióba léphetsz, az élményt pedig meg is örökítheted. Az biztos, hogy egy ideig jó szórakozást biztosít, hiszen bár új programról van szó, már így is több tucat figura érhető el benne.

4. Stack AR

A Stack egy hazánkban is kedvelt ügyességi játék, amelynek az iOS 11 érkezése alkalmából elkészítették a kiterjesztett valóságra épülő verzióját. A Stack AR-ben az a feladatod, hogy a beúszó lapokat a lehető legpontosabban egymásra helyezd. A dolog azért nehezebb, mert közben a szint folyamatosan emelkedik, így nemcsak a precíz egymásra pakolásra, de a telefon helyes tartására is figyelned kell. A játék természetesen ingyenes, de alap esetben reklámokat látsz betöltéskor és a teljes verzióért fizetni kell.

5. 3 in 1 Ruller

Nincs kéznél egy vonalzó, de gyorsan lemérnél valamit? Akkor neked találták ki a 3 in 1 Ruller-t, ami a nevéhez méltóan egy, virtuális valóságra építő vonalzó. Nincs más dolgod, mint kijelölni egy kezdőpontot, majd végigkövetni az adott tárgyat, az iPhone pedig kiírja, hogy az hány centiméter hosszú. Tapasztaltaink alapján a 3 in 1 Ruller igen pontosan működik, de azért egy hagyományos mérőeszközt még nem vált ki. Átlagos mérésekre azonban igen hasznos, tehát ha gyakran kerülsz olyan helyzetbe, hogy legalább megközelítőleg tudnod kell valaminek a méretét, ez az alkalmazás a segítségedre lesz!

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.