Wide Screen
Image default
Filmek

Rian Johnson elárulta, hogy a filmekben nem kerülhet rosszfiúk kezébe az iPhone

Rian Johnson színt vallott legújabb videójában, amikor arról beszélt, hogy az Apple-nek van egy megkötése, mégpedig hogy termékeiket csak a jók használhatják.

Rian Johnson színt vallott legújabb videójában, amikor arról beszélt, hogy az Apple-nek van egy megkötése, mégpedig hogy termékeiket csak a jók használhatják.

Nem is gondolnánk, hogy egyes cégek milyen szigorú és fura szabályokat hoznak, ha termékeikről és azok megjelenéséről van szó valamilyen reklámanyagban vagy éppen egy hollywoodi produkcióban. Valahol érthető az efféle hozzáállás, hiszen kerülni szeretnék a negatív reklámot, ami termékeikre nézve káros lehet, és ezért rossz színben állítják be őket a vásárlók.

Létezik azonban ennél egy sokkal abszurdabb felfogás is, a másik véglet, amikor a cég megengedi, hogy termékei reklámot kapjanak a filmekben vagy sorozatokban, ám szigorú korlátozásokhoz kötik a megjelenést. Rian Johnson, a Star Wars: Az utolsó Jedik és a Tőrbe ejtve filmek rendezője elárulta a Vanity Fair lapnak, hogy az Apple például arra kéri a rendezőket, hogy a filmben mutatott iPhone okostelefonok ne kerüljenek rosszfiúk kezében, mindig a történet szempontjából pozitív karaktereket, a hősöket és a főszereplőket lássuk iPhone-okkal. De még arra is figyelniük kell, hogy az Apple logó mindig tisztán látható legyen.

Persze ez még nem kőbe vésett dolog, de talán nem alaptalanok Johnson szavai, hiszen a nagysikerű 24 sorozat egyik részében a bűnmegelőzés tisztjei az Apple termékeivel próbáltak ráakadni a rosszfiúkra, szemben a terroristákkal, akik Windows PC-éken tervezték meg a merényletet. Hogy mennyire jó tett egy ilyen dolgot a világgá kürtölni, nem tudni, hiszen ezek után más szemmel nézzük majd a filmeket.

Még több a témában...

Rian Johnson annyira nagy Pokémon Go rajongó, hogy ő rendezte a Pokémon Go Fest 2020 reklámvideóját

Kévés Bence Mihály

Rian Johnson védelmébe vette a Star Wars-előzménytrilógiát, és elmondta, miért tartja csodálatosnak

Kévés Bence Mihály

Rian Johnson még mindig dolgozik az új Star Wars-trilógián, de még nagyon hosszú út áll előtte

Kévés Bence Mihály

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat