Főoldal Filmek Rian Johnson elárulta, hogy a filmekben nem kerülhet rosszfiúk kezébe az iPhone
Filmek

Rian Johnson elárulta, hogy a filmekben nem kerülhet rosszfiúk kezébe az iPhone

Rian Johnson színt vallott legújabb videójában, amikor arról beszélt, hogy az Apple-nek van egy megkötése, mégpedig hogy termékeiket csak a jók használhatják.

745
Rian Johnson

Rian Johnson színt vallott legújabb videójában, amikor arról beszélt, hogy az Apple-nek van egy megkötése, mégpedig hogy termékeiket csak a jók használhatják.

Nem is gondolnánk, hogy egyes cégek milyen szigorú és fura szabályokat hoznak, ha termékeikről és azok megjelenéséről van szó valamilyen reklámanyagban vagy éppen egy hollywoodi produkcióban. Valahol érthető az efféle hozzáállás, hiszen kerülni szeretnék a negatív reklámot, ami termékeikre nézve káros lehet, és ezért rossz színben állítják be őket a vásárlók.

Létezik azonban ennél egy sokkal abszurdabb felfogás is, a másik véglet, amikor a cég megengedi, hogy termékei reklámot kapjanak a filmekben vagy sorozatokban, ám szigorú korlátozásokhoz kötik a megjelenést. Rian Johnson, a Star Wars: Az utolsó Jedik és a Tőrbe ejtve filmek rendezője elárulta a Vanity Fair lapnak, hogy az Apple például arra kéri a rendezőket, hogy a filmben mutatott iPhone okostelefonok ne kerüljenek rosszfiúk kezében, mindig a történet szempontjából pozitív karaktereket, a hősöket és a főszereplőket lássuk iPhone-okkal. De még arra is figyelniük kell, hogy az Apple logó mindig tisztán látható legyen.

Persze ez még nem kőbe vésett dolog, de talán nem alaptalanok Johnson szavai, hiszen a nagysikerű 24 sorozat egyik részében a bűnmegelőzés tisztjei az Apple termékeivel próbáltak ráakadni a rosszfiúkra, szemben a terroristákkal, akik Windows PC-éken tervezték meg a merényletet. Hogy mennyire jó tett egy ilyen dolgot a világgá kürtölni, nem tudni, hiszen ezek után más szemmel nézzük majd a filmeket.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Tőrbe ejtve: Az üveghagyma
Filmek

Rian Johnson bejelentette a Tőrbe ejtve 3. filmcímét

Az író és rendező Rian Johnson elárulta, milyen alcímmel érkezik a Tőrbe...

Tőrbe ejtve: Az üveghagyma
Filmek

Kiderítették, mikor kezdődik a Tőrbe ejtve 3. forgatása

Rian Johnson keményen dolgozik a Tőrbe ejtve 3. részén.