[Miniteszt] Kipróbáltuk az iPhone Xs és Xs Max az idei csúcsmobilokat

Hozzánk a boltokba a héten érkezik az Xs és Xs Max, de már előre rendelhetőek szolgáltatóknál, illetve az Xr majd októbertől kapható.

Hozzánk a boltokba a héten érkezik az Xs és Xs Max, de már előre rendelhetőek szolgáltatóknál, illetve az Xr majd októbertől kapható.

Hétvégén Spanyolországban jártunk, és ott már egy héttel előbb megérkeztek a boltokba a telefonok. Mivel idén elmaradt a Keynote értékelésünk a rövid kis teszttel együtt leírjuk, hogy mi is történt. Az Apple idén három új telefont mutatott be, de ebből kettő a tavalyi X felturbózott modellje, valamint lett egy Xr, de erről majd később.

Az új X modellek tehát az Xs (5.8 col) és az Xs Max (6.5 col). Külsőre minimális eltérések vannak, lett egy új arany szín, valamint maradt a fekete és a fehér, illetve két új antenna csíkot is kapott a telefon, így a telefon alja már nem szimmetrikus (sicc)! Az Xs Max a korábbi Plus méretű telefonok utódja az iPhone X home gomb nélküli designjával, a kijelző méretét leszámítva nem tud többet mint az Xs.

Az X hivatalosan már nem kapható, persze külsős mobil boltokban még meg tudod venni. Idénre már csúcsra járatta az Apple a gyártási kapacitást, hozzánk is már a második ütemben érkezik, szó sincs arról mint tavaly, hogy várni kéne a telefonra októberig. A közösségi videó megosztó portálokat már elárasztották a beszámolók és tesztek az új készülékekről, és nagyjából mindenki azt mondta ki, hogy tök jó telefon és tök drága – a beszállítók az árazás miatt már kifejezték az aggodalmukat. Nos, miután meg is nyomkodtuk azt kell, hogy mondjuk a Max már túl nagy. Igen, méretben megegyezik a telefon a korábbi Plus modellekkel, talán pár milliméterrel kisebb, de ahol korábban a káva volt most ott is kijelző van. Így pedig annyira nagy lett a telefon, hogy ha a kezed még elég nagy is volt a Plus-hoz, a Max-hoz már tuti nem lesz elég. Persze sokaknak már a Plus is túl nagy volt, de a Max tényleg-tényleg kétkezes telefon. Mielőtt vásárolnátok, mindenképpen próbáljátok ki valahol.

Szerintünk az Xs (5.8) collal az ideális méret. Egyébként is a Maxnak nem csak a mérete Max, hanem az ára is. Az Xs és az Xs Max is vezeték nélkül tölthető, jobb vízállóságot kaptak, támogatják a gyors töltést, bár a dobozban nem kapunk gyors töltőt, ami egy prémium telefon esetében elég szomorú. És most kapaszkodjon mindenki: mostantól egyik iPhone dobozban sem fogod megtalálni a kis Jack-dugó átalakítót! Mint ismeretes az iPhone 7 óta nincs Jack-dugó az iPhone-ban, bár korábban adtak hozzá egy átalakítót, de ezt mostantól elveszik. Ha szeretnéd, meg tudod venni cirka 3000 forintért. Az Apple legjobban fogyó termékéről beszélünk, ami az online store-ban 1 csillagos értékelésen áll. Vajon miért? Ha régebbi iPhone-od van és időszerű a váltás, biztos tetszeni fog az Xs, Xs Max komoly hardverért, hiszen nem csak hogy sok, de rendkívül erős processzort és memóriát kapott, szóval jó pár évig bírni fogja.

Az Apple pedig végérvényesen átállt arra, hogy ahol tudja emeli az átlagárat, mivel az okostelefon piac már nem növekszik úgy mint előtte, csak az ár növeléssel lehet tartani a “növekedést”. Ha nem győzött meg az Xs és az Xs Max, októberben érkezik az iPhone Xr (6.1 col) ami nagyjából a korábbi Plus modellek árazásában fog érkezni (még mindig drága), LCD kijelzővel és több új színnel (piros, sárga, kék, fekete, fehér). Mi nem igazán tudjuk hova tenni ezt a készüléket, nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy hogyan fog teljesíteni. Gyanítjuk a döntés mögött az áll, hogy jövőre az Apple teljesen le fog számolni a home gombos telefonokkal és ez fog megmaradni, mint “olcsóbb” megoldás. Ha kipróbáltuk, majd erről is elmondjuk, hogy mit gondolunk. Az iPhone SE és iPhone 6s, az Apple utolsó Jack-dugós telefonjai pedig hivatalosan eltűntek a kínálatból, jövőre követni fogja őket a 7 és a 8 is.

Mint mindig most is rátok van bízva: Ha szeretitek az Apple telefonjait, vegyétek meg, nem fogtok csalódni. Ha pedig nem, akkor az Android világban számtalan nagyon jó telefon van egyébként kevesebb pénzért! Jaj, majdnem elfelejtettem, van új Apple Watch is, arról majd egy következő cikkben jelentkezünk!

Total
1
Shares
Previous Article
ŰrDongó

Befutott az ŰrDongó legújabb előzetese!

Next Article

Elkészült a Joker és Harley Quinn közös film forgatókönyve

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!