Főoldal Filmek Időhiány miatt vetették el Megatron gladiátor hátterét a Transformers Egyben
Filmek

Időhiány miatt vetették el Megatron gladiátor hátterét a Transformers Egyben

Cserébe végre jobban megismerhetjük majd a Kibertront.

167
Transformers One
Forrás: Paramount

Utoljára 1986-ban küldtek egészestés animációs Transformers-filmet kifejezetten a mozikba, így nagy mérföldkő elé nézünk idén a negyven éves évforduló alkalmából. Szeptemberben érkezik a Transformers Egy, mely elmeséli nekünk Optimusz és Megatron eredettörténetét.

A film az ígéretek alapján remélhetőleg bemutatja majd a két ikonikus vezér felemelkedését, egy eddig sosem látott Kibertront, egy forradalom kezdetét, illetve egy háttérben húzódó háborút más idegenekkel, mindezt nagyjából kilencven perc alatt, így Cooley-ék ahelyett, hogy különböző hátterekbe helyezték volna főhőseinket, egyszerűsítettek a dolgon és úgy gondolták, megnézik, hogyan mehettek annyira félre a dolgok azonos feltételek ellenére. Ez viszont azzal járt, hogy félre kellett tenni Megatron legnépszerűbb és általánosan elfogadott eredetsztoriját.

„Ha a világ összes ideje rendelkezésünkre állt volna, jó móka lett volna Megatront gladiátorként bemutatni, és a két karaktert nagyon különböző háttérből indítani” – magyarázta a rendező. Tulajdonképpen volt egy gladiátorjelenetünk, amely erre a származására utalt, de azt végül kivágtuk.”

A rajongók nagy része az előzetes alapján csalódottan fogadta ezen változtatást, melynek nyomán D-16 is bányásszá lett, akárcsak Orion. Optimusz eredeti neve a legtöbb történetben Orion Pax volt mielőtt fővezérré vált, s általában egy egyszerű dolgozó kibertroniként vagy könyvtárosként ismerhetjük meg. A D-16 megnevezés is valószínűleg ismeretlen az átlagos mozinézőknek, de több eredettörténetben Megatron ezt a jelzést viseli, még a munkásosztály tagjaként. Némelyikben gladiátori pályára lép, s ott veszi fel a Megatronus (eredetileg a tizenhárom fővezér egyike volt, a filmsorozatban ő a Bukott, aki szeretné elszívni napunk energiáját) nevet, melyet később rövidít le Megatronná. Kettejük kapcsolatán kívül a legnagyobb hangsúly Cooley szerint magán a Kibertronon lesz, amit először láthatunk teljes valójában.

„Ezért harcolnak – mondta. Konkrétan mindig az otthonuk a kiindulópont.” Éppen ezért fontos volt, hogy a bolygó szépnek és élettel telinek tűnjön, egy olyan helynek, ahol a robotok valóban élni szeretnének, egy egész robotökoszisztémával – például robotszarvasokkal. A főváros nem csak hatalmas, de egyben egyedi is, hiszen az esetében nem lesz olyan, hogy fent és lent. Mivel egyáltalán nem emberekkel dolgoztunk, a lépték sem kellett emberi legyen, robotléptékről van szó, ezért úgy képzeltük el, hogy ők mondjuk New York Cityben élnek, és ha felnéznek, visszanéz rájuk egy másik New York City.

Az ILM csapata mindent megtett, hogy a halott fémből élő anyagot varázsoljanak. Lehetővé tették számunkra, hogy őrült ötletekkel dobálózzunk, és nyitottak voltak rájuk, hogy együtt kitaláljuk az egészet, ahelyett, hogy azonnal nemet mondtak volna, mert az belerondítana a munkába. Biztosították, hogy a Kibertron úgy nézzen ki, mint egy valódi bolygó, s hogy ezt érezni is lehessen. Mivel az élőszereplős filmekben és az élőszereplős filmekhez készített vizuális effektekben már szereztek alapokat, a hitelesség felől közelítették meg a látványt. Mindig a realizmusból indultak ki a világ fizikájának megalapozásának szempontjából.

Ha a film jól szerepel, akkor trilógiává bővíthetik majd a történetet, ez esetben viszont szintén kérdés, hogy vajon meddig jutnak el most. Egy filmbe besűríteni a két (sőt négy) ikon eredetét, miközben a Kibertront romba döntő háborút is meg kell alapozni, még az takarékoskodás ellenére is nagy feladatnak tűnik. A film eredetileg idén nyár közepén jelent volna meg, de eltolták, így bemutatója kis híján megegyezik az első Transformers-mozifilm megjelenésével.

Transformers Egy bemutatójára 2024. október 10-én kerül sor a magyar mozikban.

Transformers Egy
Forrás: Paramount Pictures
Szerző
Kajtár Virág

A Transformers-szeretete hozta a WS csapatába. 2010 környékén ismerkedett meg az alakváltók világával, hála a Prime szériának, a lelkesedése pedig azóta is töretlen, legyen szó mozgóképről vagy figurákról. 2021-ben kezdett újságírással foglalkozni, jelenleg a Rebo.hu kreatív igazgatója és felelős szerkesztője is. Jelmondata: Soká éljen Starscream!

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Transformers Egy
Előzetesek

Ütős magyar szinkronos előzetest kapott a Transformers Egy

A Transformers Egy előzetese alapján végre láthatunk egy jó filmet a mozikban.