Főoldal Filmek Holtan találtak rá az Indiana Jones 5. egyik stábtagjára
Filmek

Holtan találtak rá az Indiana Jones 5. egyik stábtagjára

Nem a forgatáson történt a tragédia.

566
Indiana Jones 5.

A New York Post számolt be az esetről, hogy az Indiana Jones 5. forgatásán dolgozó stáb egyik tagját holtan találták Marokkóban, ahol jelenleg is zajlik a forgatás. A Walt Disney Studios csütörtök este a lap megkeresésére annyit árult el, hogy a stáb második egységében dolgozó 54 éves Nic Cupacot holtan találták meg a szállodai szobájában Fes városában.

A Disney közleményében megerősítette, hogy Cupac halálának semmi köze a film forgatásához. A halál konkrét okát nem közölték.

Szívünk mélyen együtt érez Nic Cupac családjával és barátaival, aki egy hihetetlenül tehetséges kolléga és a filmes közösség tagja volt, aki nagyon fog hiányozni.

Cupac hosszú ideje dolgozott a szakmában, és olyan világhírű franchise-okon dolgozott, mint például a Jurassic Park, a Harry Potter vagy a Star Wars. A The Post beszámolója szerint csak nemrég utazott Marokkóba, hogy dolgozzon az Indiana Jones 5. rész forgatásán. Cupac munkájához tartozott a forgatás során a kamerafelszereléseket tartó állványok építése és karbantartása.

Eddig nagyon nehezen alakul a film forgatása, részben a COVID-19 járványnak és más tényezőknek köszönhetően. Marokkó nemrégiben betiltotta az Egyesült Királyságba induló és onnan érkező járatokat a COVID megbetegedések gyors növekedése miatt – írja a BBC. A 79 éves Harrison Ford is megsérült egy harci jelenet próbája közben, ami miatt három hónapra félbe kellett szakítani a forgatást. Eredetileg Steven Spielberg vállalta volna a rendezést (ez lenne az ötödik Indiana Jones-film), de 2020 februárjában visszalépett a produceri szerepkörből, és helyére Az aszfalt királyai és a Logan – Farkas rendezője, James Mangold került. Spielberg állítólag a cím nélküli Indiana Jones 5. film rendezéséről a forgatókönyvből fakadó nézeteltérések miatt mondott le.

A film premierjét eredetileg 2021 júliusára tűzték ki, de azóta számos Marvel-filmmel együtt 2023. június 30-ra halasztották. Arról nincs hír, hogy Cupac halála tovább késlelteti-e a gyártást.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...