Főoldal BREAKING Hivatalosan is készül a Dűne 3. része
BREAKINGFilmek

Hivatalosan is készül a Dűne 3. része

Trilógiaként zárul Paul Atreides története, elkészül a Dűne 3., azaz A dűne messiása.

679
Dűne: Második Rész
Forrás: Warner Bros.

A Warner Bros. Discovery nem szeretné elengedni Denis Villeneuve kezét. Megerősítést kapott, hogy fejlesztés alatt áll A dűne messiása, ahogy az is kiderült az elmúlt héten, hogy Denis Villeneuve dolgozza fel a Pulitzer-díj-döntős Annie Jacobsen Nuclear Nuclear War: A Scenario című regényét.

A Deadline beszámolójából kiderült, hogy zöld utat kapott Frank Herbert második regényének feldolgozása. A stúdió vezetői azt szeretnék, ha Villeneuve befejezné a Dűne-trilógiát, mielőtt nekilátna a Nuclear War adaptálásához.

A dűne messiása regényváltozatában Paul Atreides története folytatódik, a forradalmi hősből egy világméretű dzsihádot vezető messiás felemelkedését ismerhetjük meg. Uralkodóként Paulnak szembe kell néznie a hatalom terheivel és döntései következményeivel, beleértve milliárdnyi emberélet sorsával. A politikai ármánykodás és merényletkísérletek közepette, amelyeket a három nagy ház, a Bene Gesserit, a Spacing Guild és a Tleilaxu szerveznek ellene, Paul személyes zavarokkal és prófétai látomásokkal küzd, amelyek fenyegetik birodalmát és szeretteit. A regény mélyrehatóan vizsgálja a sors, a hatalom és az idealizmus költségeinek témáit, Paul mély áldozatával ér véget.

A Dűne: Második rész eddig jól teljesít a kasszáknál, múlt hétvégén a box office jelentés szerint globális összbevétel tekintetében átlépte a 626 millió dolláros határt, és ezzel a 2024-es év legnagyobb bevételét hozó filmje lett. Az elemzők most arra számítanak, hogy a film átlépheti a 700 millió dolláros globális határt is. A The Hollywood Reporter úgy tudja, hogy a stúdió 500 millió dolláros bevételi célt tűzött ki maga elé, és ezt már rég átlépte.

Villeneuve a múltban kijelentette, hogy nem készíti el a harmadik filmet, ha az nem múlja felül a másodikat. Kijelentésével nagy kihívás elé állította magát a rendező, ugyanis regény szempontjából még az elsőnél is nagyobb feladat lesz feldolgozni a második kötetet, amely cselekmény szempontjából lassabb, inkább a karakterek elmélkedéséről szól, filozofálnak a műben. Az első két rész, és a filmet övező hype miatt azonban elkerülhetetlennek tűnik, hogy feldolgozzák a következő könyvet, s ezzel lezárják Paul Atreides történetét a filmvásznon.

Dűne: Második Rész
Forrás: Warner Bros.
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

4 Hozzászólások

Közelgő események

Még több a témában...